Hyppää sisältöön
Perennat

Helminukkajäkkärä

(Pärleternell)

Anaphalis margaritacea

Helminukkajäkkärä Anaphalis margaritacea

Helminukkajäkkärä on valkokukkainen, paahdetta kestävä kivikkojen ja luonnonpuutarhojen perenna. Kasvin lehdet ja varret ovat hopeanharmaat. Loppukesän kukkijan kasvutapa on pystykasvuinen. Kukinnot säilyvät kasvustoissa pitkään.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

40-60 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Helminukkajäkkärä Anaphalis margaritacea

Helminukkajäkkärän kapeat hopeanharmaat lehdet ovat alta valkonukkaiset. Valkoiset kukkamykeröt ovat huiskilomaisissa kukinnoissa haarattomien versojen latvoissa. Kukinta-aika on kesäkuusta-syyskuuhun.

Kasvi on pystykasvuinen ja kasvaa 40-60 cm korkeaksi. Leviää rönsyjen avulla helposti. Kasvi sopii myös kuivakukaksi, kivikko-ja kalliopuutarhaan, kukkatarhaan.

Vihtyy kalkkipitoisessa, hiekan sekaisessa multamaassa. Sopiva kasvualusta on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta, johon on lisätty puhdasta hiekkaa. Helminukkajäkkärän taimet istutetaan ryhmässä 40 x 40 cm välein.

Helminukkajäkkärä on aurinkoisten paikkojen kasvi. Varjoisemmassa ja ravinteikkaassa maaperässä se rehevöityy helposti.

Kasvi on terve ja pitkäikäinen vähällä hoidolla. Keväällä juurelle voi lisätä 3–5 cm paksun kerroksen Kekkilä Perenna- ja ruusumultaa. Vaihtoehtoisesti kasvia lannoitetaan keväisin Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella  ja kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla. Lannoita syksyisin Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kasvua voidaan lisätä ja nuorentaa jakamalla kasvi tarpeen tullen.

 

 

 

Hyvä perhoskasvi.
Kerää kukinnot kuivakukiksi ennen niiden avautumista.

Etsi