Hyppää sisältöön
Perennat

Hopeamaruna

(Vitmalört )

Artemisia ludoviciana

Hopeamaruna Artemisia ludoviciana

Helppohoitoinen hopeamaruna tuoa valoa perennaistutuksiin hopeanhohtoisella lehdistöllään. Monivuotinen hopeamaruna on helppo yhdistää muiden aurinkoisilla ja kuivilla kasvupaikoilla viihtyvien perennojen kanssa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

60-100 cm

Värit:

Keltainen Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hopeamaruna Artemisia ludoviciana

Hopeamaruna kasvaa pensasmaisesti. Korkeana ja pystykasvuisena perennana se sopii kivikkoryhmän taustalle. Kasvin korkeus on 60-100 cm. Lehdet ovat kapeita, hopeanhohtoisia. Vaatimattoman näköiset ja kokoiset valkoiset mykerökukat ovat harvassa tertussa.

Leviää nopeasti, joten sille pitää antaa kasvutilaa. Sopiva istutusväli on 35-50cm.

Talvenkestoltaan hopeamaruna on erittäin kestävä. Aurinkoisella paikalla hopeamarunan varsista tulee tanakoita ja tuulen kestäviä. Kasvi viihtyy myös puolivarjoisella kasvupaikalla.

Kasvualusta tulee olla kalkittu, vettä läpäisevä, hiekkapitoinen ja keskiravinteinen. Kasvualustaa, kuten Kekkilä Perenna- ja ruusumultaa tai Kekkilä Puutarhamultaa, on hyvä olla 20-40 cm. Pujon sukulainen, joten kasvi ei ole suositeltava allergikoille. Se on myös lievästi myrkyllinen.

 

 

Kalkitaan keväisin Kekkilä Puutarhakalkilla suosituksen mukaisesti, mutta lannoitetaan niukasti Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Voidaan leikata voimakkaasti keväällä. Lisätään keväällä jakamalla tai juurirönsyistä.

 

Versot ovat kauniita kukkakimpuissa.

Etsi