Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Isabellansyreeni ’Holger’

Syringa Preston-ryhmä

Isabellansyreeni kasvaa säntillisen pyöreähkönä, reheväkasvuisena ja tiiviinä pensaana. Lajike ’Holger’ on löytynyt Espoosta Tolppolan taimistolta ja saanut nimensä taimiston perustajan Holger Tolppolan mukaan. Kestävä isabellansyreeni ’Holger’ on myös saanut FinE-taimimerkin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

300-400 cm

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-VII

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Isabellansyreenit ovat kestäviä vaihtoehtoja, ja menestyvät myös maan pohjoisosissa. Kukinnon yksittäiset kukat ovat torvimaisia, kukat ovat valkoiset. Kukinto on pysty ja näyttävä.  Pensas ei tee juurivesaa.

Isabellansyreenit ovat kestäviä ja helppohoitoisia puutarhan kukkivia koristepensaita. Valitse kasvupaikaksi aurinkoinen paikka, mutta nämä syreenit menestyvät myös hajavalon paikalla puolivarjossa. Maan on hyvä olla kuohkeaa, ravinteikasta ja vettä läpäisevää, mutta isabellansyreeni selviää myös vähän vaatimattomammassa maassa, joskin kasvu ei ole yhtä rehevää. Istuta se Kekkilä Puutarhamultaan tai Kekkilä Puu- ja pensasmultaan.

Istuta yksittäispensaaksi, muutaman pensaan ryhmäksi tai kukkivaksi pensasaidanteeksi.

Lannoita keväisin Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella ja kalkitse säännöllisesti Kekkilä Rakeisella kalkilla. Syreenit kukkivat edellisvuoden versoilla. Keväisellä leikkauksella menetetään kukintaa, mutta itse pensas kestää myös kevätleikkausta. Yleensä syreenejä leikataan kuitenkin kukinnan jälkeen, jolloin poistetaan vanhoja, risuuntuneita ja huonokuntoisia oksia.

Syreenit saavat myös olla pääsääntöisesti taudeilta ja tuholaisilta rauhassa.

Etsi