Hyppää sisältöön
Perennat

Jaloritarinkannus

(Praktriddarsporre)

Delphinium sp.

Korkea ja komea kukkainen jaloritarinkannus on kestävä, perinteinen perenna. Keskikesällä kukinnan aloittavat, 150-200cm korkeat, kookkaat perennat kukkivat myös valkoisen, vaaleanpunaisen ja violetin sävyissä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

80-180 cm

Värit:

Sininen Vaaleansininen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lannoite:

Kastelulannoite

Kasvusto kasvaa 50-60cm leveäksi. Lehdet ovat sormiliuskaiset kukat sijaitsevat pitkissä tähkämäisissä tertuissa. Kasvi on myrkyllinen.

Viihtyvät aurinkoisilla, tuulilta suojatuilla kasvupaikoilla. Talvehtivat hyvin, kun kasvupaikka on lämmin ja kasvualusta läpäisevää.

Viihtyvät runsaassa mullassa, joten istutuspaikassa pitää olla noin 50cm syvyydeltä hyvää multaa. Suositeltava multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 40-50cm. Liian tiheään istutetut taimet altistuvat härmälle.

Kasvit eivät siedä kuivuutta, joten niitä kannattaa kastella tasaisesti.

Keväällä levitetyn Kekkilä Puutarhakalkin ja Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteen jälkeen voit lannoittaa kastelun yhteydessä Kekkilä Kastelulannoitteella. Syksyisin lannoita Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, joka parantaa seuraavan vuoden kukintaa ja auttaa talvehtimisessa.

Kukkavarret ovat korkeita, joten ne on tuettava ajoissa. Jos kuihtuneet kukinnot leikataan heti pois, saattaa kukinta uuusiutua syksyllä.

Jaloritarinkannus lisätään siemenistä tai tyvipistokkaista. Kasvi voidaan jakaa noin joka viides vuosi.

Erinomainen leikko- ja kuivakukka.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.