Hyppää sisältöön
Perennat

Japaninakileija

(Japansk akleja)

Aquilegia flabellata

Japaninakileija Japaninakileija Aquilegia flabellata

Japaninakileijan erittäin kaunis lehdistö kasvaa matalana tyviruusukkeena. Kellomaiset kukat kukkivat alkukesällä sini-valko-keltaisena, valkoisena tai vaaleanpunaisena. Herkän kaunis kasvi sopii reunuskasviksi perennaryhmiin ja kivikoihin.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

25-60 cm

Värit:

Ruusunpunainen Vaaleansininen Valkoinen

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Japaninakileija Japaninakileija Aquilegia flabellata

Se kasvaa 25-60 cm korkeaksi. Lehdet ovat toistamiseen sormiosaiset, harmahtavat ja muistuttavat saniaisen lehtiä. Kellomaisissa kukissa viisi valkoista tai hieman kellertävää terähteä ja viisi sinistä säteittäistä, terämäistä verholehteä. Terä- ja verholehdet voivat valkoiset tai vaaleanpunaiset lajikkeesta riippuen. Suuret kukat avautuvat touko-kesäkuussa.

Viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisalla paikalla ravinteikkaassa, tuoreessa mutta läpäisevässä hiekkamultamaassa. Se on arka talvikosteudelle, joten salaojitus tai kasvualustan muotoilu viettäväksi edistää hyvää talvehtimista. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Taimet istutetaan 20-30 cm välein.

Keväisin sen juurelle voi levittää Kekkilä Puutarhamultaa. Kasvusto kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Lannoita kasvi syksyisin Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, joka parantaa seuraavan vuoden kukintaa ja auttaa talvehtimisessa.

Kukkavarsien leikkaus kukinnan jälkeen hidastaa kellastumista ja estää siementämisen.

Etsi