Hyppää sisältöön
Perennat

Japaninakileija

(Japansk akleja)

Aquilegia flabellata

Japaninakileija Japaninakileija Aquilegia flabellata

Japaninakileijan erittäin kaunis lehdistö kasvaa matalana tyviruusukkeena. Kellomaiset kukat kukkivat alkukesällä sini-valko-keltaisena, valkoisena tai vaaleanpunaisena. Herkän kaunis kasvi sopii reunuskasviksi perennaryhmiin ja kivikoihin.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

25-60 cm

Värit:

Ruusunpunainen Vaaleansininen Valkoinen

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Japaninakileija Japaninakileija Aquilegia flabellata

Se kasvaa 25-60 cm korkeaksi. Lehdet ovat toistamiseen sormiosaiset, harmahtavat ja muistuttavat saniaisen lehtiä. Kellomaisissa kukissa viisi valkoista tai hieman kellertävää terähteä ja viisi sinistä säteittäistä, terämäistä verholehteä. Terä- ja verholehdet voivat valkoiset tai vaaleanpunaiset lajikkeesta riippuen. Suuret kukat avautuvat touko-kesäkuussa.

Viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisalla paikalla ravinteikkaassa, tuoreessa mutta läpäisevässä hiekkamultamaassa. Se on arka talvikosteudelle, joten salaojitus tai kasvualustan muotoilu viettäväksi edistää hyvää talvehtimista. Sopiva multa on Kekkilä Puutarhamulta. Taimet istutetaan 20-30 cm välein.

Keväisin sen juurelle voi levittää Kekkilä Puutarhamultaa. Kasvusto kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite Plussalla.

Kukkavarsien leikkaus kukinnan jälkeen hidastaa kellastumista ja estää siementämisen.

Etsi

Kysy puutarha-asiantuntijalta

Mietityttääkö jokin kotipuutarhanhoidossa tai Kekkilän tuotteiden käytössä?

 

Vieraile kysymyspalstalla