Hyppää sisältöön
Perennat

Japaninkurjenmiekka

(Japansk iris)

Iris ensata

Japaninkurjenmiekka Iris ensata

Japaninkurjenmiekan koristeellisten kukkien terälehdet osoittavat suoraan sivulle tai nuokkuvat alaspäin. Kukkien väri vaihtelee lilasta siniseen ja vaaleanpunaiseen. Jäykähköt ruohomaisen kapeat lehdet ovat valkojuovaiset.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

70-100 cm

Värit:

Ruusunpunainen Sininen Lila Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Kasvuvyöhyke:

I-II

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Japaninkurjenmiekka Iris ensata

Japaninkurjenmiekka kasvaa 70-100cm korkeaksi ja se kukkii heinä-elokuussa. Japaninkurjenmiekka viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisalla kasvupaikalla. Kasvi on talvenarka, suotuisilla kasvupaikoilla se menestyy vyöhykkeillä I- II. Kasvi on myrkyllinen.

Japaninkurjenmiekka viihtyy tuoreen maan perennaryhmissä ja veden äärellä. Maa saisi keväällä ja alkukesästä olla mieluiten kostea, mutta loppukesällä ja syksyllä kuivempi. Kasvi on talvenarka ja silloin kosteudesta on haittaa. Sopiva kasvualusta on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Japaninkurjenmiekat istutetaan 35cm välein.

Japaninkurjenmiekkaa lannoitetaan keväisin Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella ja kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla. Keväisin lakastuneet lehdet leikataan pois. Heinä-elokuussa lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, joka parantaa seuraavan vuoden kukintaa ja auttaa talvehtimisessa.

Maan jäädyttyä juurelle levitetään Kekkilä Talvisuoja.

 

 

Etsi