Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kanna

(Kanna)

Canna x generalis

Kannan Canna x generalis punainen kukka Kannan Canna x generalis valkoinen kukka

Kanna on yksi komeimpia perinteisten kesäkukkaryhmien kasveja. Kannalla on näyttävät, punaiset kukat sekä suuret, koristeelliset lehdet. Kanna on reheväkasvuinen, korkeutta tulee noin 50-120 cm lajikkeesta riippuen.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

50-130 cm

Värit:

Punainen Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kannan Canna x generalis punainen kukka Kannan Canna x generalis valkoinen kukka

Kanna sopii kukkaryhmien tyylikkääksi keskus- tai taustakasviksi. Kasvi on suuri ja pystykasvuinen.

Kukat ovat suuria ja näyttäviä. Perinteisen kirkkaanpunaisen lisäksi kannaa saa mm. keltaisena, oranssina, vaaleanpunaisena ja kirjavana. Kookkaat heleänvihreät, punertavat tai kirjavat lehdet ovat ehytlaitaisia ja melko kovia.

Kanna menestyy ja kukkii parhaiten aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Se kukkii heinäkuusta syyskuuhun, tosin valmiiksi nupullisia taimia voi ostaa puutarhamyymälöistä jo kesäkuussa. Osa kannalajikkeista on hyvin säänkestäviä, osa taas herkkiä sateelle, jolloin kukkien terälehdet kärsivät.

Kasvi istutetaan suuriin ruukkuihin tai avomaan kukkaryhmiin runsaaseen multaan. Kasvualustan tulee olla runsasravinteista ja hyvin kosteutta pidättävää. Ruukkuihin käytetään Kekkilä Kesäkukkamultaa. Kukkapenkkejä parannetaan Kekkilä Puutarhamullalla. Kasvit istutetaan 40-60 cm välein.

 

Kasvi on nopeakasvuinen ja vaatii runsaasti vettä ja lannoitusta. Kekkilä Kesäkukkaravinnetta tai Kekkilä Kastelulannoitetta annetaan jokaisen kastelukerran yhteydessä.

Mukulat talvehtivat hyvin sisätiloissa. Ne kaivetaan ylös ennen ensimmäisiä yöpakkasia, pyyhitään multa pois mukuloiden päältä ja säilytetään hiekalla tai turpeella täytetyssä laatikossa viileässä. Seuraavana keväänä mukulat istutetaan uudelleen esikasvatukseen maaliskuussa, jotta ne ehtivät kesällä kukkia.

Esikasvatuksessa kannat kastellaan ja lannoitetaan Kekkilä Kastelulannoitteella tasaisesti. Myöhemmin keväällä, kun päivät lämpenevät, niitä totutetaan eli karaistaan ulkoilmaan nostamalla ne päiväksi ulos ja yöksi sisälle. Ne siirretään kokonaan vasta, kun yöpakkaset ovat ohi, sillä kanna on hallanarka.

 

Etsi