Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kesäbegonia

(Sommarbegonia)

Begonia Semperflorens-ryhmä

Kesäbegonia

Kesäbegonia on helppohoitoinen, 15-25cm korkeaksi kasvava kesäkukka. Kukat ovat joko punaisia, vaaleanpunaisia, oransseja tai valkoisia. Kesäbegonia sopii lisukekukaksi kukkapenkkeihin ja ruukkuistutuksiin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

15-25 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Valkoinen Vaaleanvihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kesäbegonia

Kasvi kasvaa rehevän pensasmaisesti. Sen lehdet ovat raikkaan vihreät tai punertavat ja muodoltaan herttamaisen pyöreähköt.Se kukkii runsaasti harvahkoin terttukukinnoin. Kukat voivat olla yksinkertaisia tai kerrottuja lajikkeesta riippuen. Sitä käytetään paljon kukkaryhmien reunakasvina ja kestävyytensä ansiosta se on suosittu haudoille.

Kasvi suosii aurinkoista tai puolivarjoista kasvupaikkaa, mutta menestyy myös lievässä varjossa. Se pärjää paahteessakin kohtalaisesti, mutta voimakkaassa auringossa lehdet saattavat kärsiä. Kasvi on hallanarka. Viihtyy ilmavassa ja keskiravinteisessa kasvualustassa. Ruukkuistutuksissa käytetään Kekkilä Kesäkukkamulta, kukkapenkeissä Kekkilä Puutarhamultaa. Istutusväli 15-20cm.

Helppohoitoinen, sillä sen kuihtuneita kukkia ei tarvitse välttämättä nyppiä. Kukat kestävät sadetta ja tuulta melko hyvin.

Kasvia kastellaan säännöllisesti, mutta se sietää ajoittaista kuivahtamistakin. Kasvia lannoitetaan niukasti. Kekkilä Kesäkukkaravinnetta lisätään kasteluveteen silloin tällöin.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.