Hyppää sisältöön
Perennat

Kesäkullero

(Kinesisk smörboll)

Trollius chinensis

Kesäkullero Kesäkulleron kukinto

Kesäkullero on kestävä ja perinteinen, oranssikukkainen vanhanajan perenna. Se on rehevä ja kookkaaksi kasvava kullerolaji, jonka erottaa muista kulleroista maljamaisesta kukan muodosta ja myöhäisemmästä kukinta-ajasta.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

70-100 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kesäkullero Kesäkulleron kukinto

Kesäkullero kasvaa 70-100cm korkeaksi. Sen lehdistö tummanvihreä ja liuskainen. Varret ovat runsashaaraiset. Kukissa kapeat pystyt emit nousevat maljamaisten oranssien verholehtien keskeltä. Kukkien halkaisija on 3-5 cm. Kukat ovat tuoksuvia ja avautuvat kesä-heinäkuussa. Kesäkullero viihtyy saadessaan olla vuosikausia samalla paikalla, jolloin siitä kehittyy näyttävä ja kookas perenna.

Kesäkullerot sopivat hyvin vesiaiheiden yhteyteen, perinnepihoihin ja tuoreen maan perennapenkkeihin. Kesäkullerot viihtyvät aurinkoisilla ja puolivarjoisilla, tuulen suojaisilla paikoilla. Ohuet, miltei metriset, kukkavarret lamoavat herkästi sateessa. Kasvualustan tulee olla runsasravinteinen, tuore ja multava, kuten Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 35-40cm.

Keväisin kesäkulleron taimiväleihin levitetään Kekkilä Puutarhamultaa. Se kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Lannoita syksyisin Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, joka parantaa seuraavan vuoden kukintaa ja auttaa talvehtimisessa.

Kuihtuneet kukkavarret leikataan pois, jolloin lehdistö pysyy vehreämpänä loppukesän.

Kesäkulleroa voidaan lisätä jakamalla.

Hyvä leikkokukka

Etsi