Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kesäleukoija

(Sommarlövkoja)

Matthiola incana Annua -ryhmä

Kesäleukoija Matthiola incana Annua-ryhmä Kekkilä

Kesäleukoija perinteinen, pitkään kukkiva kesäkukka, jota on viljelty kauan voimakkaasti tuoksuvien kauniiden kukkien vuoksi. Runsaat kukat ovat valtikkamaisissa kukinnoissa. Kesäleukoijan värivalikoima on laaja. Kesäleukoija on monipuolisesti käytettävä kesäkukka ja erinomainen myös leikkokukkana.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20-80 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Lila Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kesäleukoija Matthiola incana Annua-ryhmä Kekkilä

Kesäleukoijaa voi käyttää ruukuissa, kukkalaatikoissa tai kukkapenkeissä. Lajikkeiden korkeudet vaihtelevat 20-80 senttimetrin välillä. Kukkavarsi on pysty ja tanakka.

Useat lajikkeet haaroittuvat hyvin. Lehdet ovat suurehkot ja pehmeän nahkeat, väriltään vaalean- tai raikkaan vihreitä.

Kukinto on pitkä kerrannaisterttu. Kukat ovat kerrottuja. Kerrannaisuus ja värit vaihtelevat lajikekohtaisesti. Kukkien väreistä löytyy muun muassa valkoisen, kullanvalkean, violetin, roosan ja punaisen sävyjä.

Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Kukkii kesäkuusta syyskuulle saakka. Istutetaan ulos, kun hallanvaara on ohi.

Runsaskukkainen kesäleukoija tarvitsee vahvaan kasvuunsa ravinteikkaan ja ilmavan kasvualustan.

Ruukuissa ja kukkalaatikoissa se istutetaan Kekkilä Kesäkukkamultaan ja kukkapenkeissä käytetään Kekkilä Puutarhamultaa. Lajikkeesta riippuen taimet istutetaan 15-30 senttimetrin välein.

 

 

Kesäleukoijaa kastellaan säännöllisesti ja tasaisesti. Sitä lannoitetaan jokaisella kastelukerralla Kekkilä Kesäkukkalannoitteella tai Kekkilä Kesäkukkaravinteella.

 

Erinomainen leikkokukka kesäkukkakimpuissa. Reheviä lehtiä kannattaa poistaa reippaasti leikkokukkakäytössä, jolloin kukinto kestää pidempää maljakossa.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.