Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kiinanneilikka, kesäneilikka

(Sommarnejlika)

Dianthus chinensis

Kiinanneilikka Dianthus chinensis

Kiinanneilikka eli kesäneilikka on matala, noin 15-25 cm korkeaksi kasvava vanha ja monikäyttöinen kesäkukka. Lajikkeita on yksi- ja kaksivärisiä. Värivalikoima ulottuu valkoisesta ja lilasta punaisen eri sävyihin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

15-25 cm

Värit:

Punainen Tummanvioletti Ruusunpunainen Lila Vihreät lehdet Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kiinanneilikka Dianthus chinensis

Kiinanneilikka kasvaa mätästäen. Lehdet ovat harmaan- tai tummanvihreitä ja kapeita. Kiinanneilikoilla on runsaasti kukkia, joiden kerrannaisuus vaihtelee. Punaiset, valkoiset tai kaksiväriset kukat ovat ripsureunaiset. Neilikat saattavat talvehtia maassa suotuisina talvina. Kesäneilikka sopii yksinään värikylläiseksi ryhmäksi, mutta on hyvä rinnakkais- ja reunakasvi myös ruukuissa. Matalat kesäneilikat käyvät muun muassa ryhmäruusujen reunuskasveiksi.

Kesäneilikka menestyy aurinkoisessa ja lämpimässä kasvupaikassa. Se kestää sadetta melko hyvin. Neilikat viihtyvät ilmavassa, ravinteikkaassa, hiekkapitoisessa mullassa. Sopiva multa on ruukuissa ja parvekelaatikoissa Kekkilä Kesäkukkamulta, kukkapenkeissä Kekkilä Puutarhamulta tai Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 20 cm.

Kesäneilikoita kastellaan kohtuullisesti, pintamulta voi kuivahtaa kasteluiden välillä. Kesäneilikoita lannoitetaan säännöllisesti miedolla Kekkilä Kesäkukkaravinne-liuoksella.

Ahkera vanhojen, kuihtuneiden kukkien poisto parantaa kukintaa. Silti kukinta voi keskeytyä. Se saadaan uusiutumaan alasleikkuun ja lannoituksen avulla.

Neilikat saattavat talvehtia maassa suotuisina talvina. Tällöin varret leikataan 5-7 cm mittaisiksi syksyllä.

Kestävä leikkokukka

Etsi