Hyppää sisältöön
Perennat

Komeakuunliljat

(Daggfunkia)

Hosta sieboldiana

Komeasinikuunlilja Hosta sieboldiana Komeasinikuunlilja Hosta sieboldiana

Komeakuunliljat ovat puolivarjoisen ja varjoisen paikan kestäviä ja kookkaita lehtiperennoja. Lajikkeesta riippuen lehdet ovat kokonaan siniharmaita tai reunoilta keltaisia. Valkoiset kukat nousevat tiiviinä kukintoina lehdistön yläpuolelle.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

70-100 cm

Värit:

Valkoinen Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Komeasinikuunlilja Hosta sieboldiana Komeasinikuunlilja Hosta sieboldiana

Kuunliljat ovat näyttäviä sekä yksittäin että ryhmissä. Napakkalehtisinä ja hillitysti leviävinä ne rajaavat hyvin kasviryhmiä.

’Elegans’illa on kookkaat ja siniharmaat, suonien välistä kurttuiset lehdet. Lehtien halkaisija voi olla 30 cm. Korkeutta kasvilla on 70-100 cm, kun valkoiset, tähkämäiset, tiiviit kukinnot nousevat lehdistön tasalle heinä-elokuussa. Synkässä varjossa lehdet muuttuvat tummanvihreiksi.

’Frances Williams’-lajike kukkii kesä-heinäkuussa eli aikaisemmin kuin ’Elegans’-lajike. Lehdet ovat suuret, siniharmaat ja reunoilta keltaiset. ’Frances Williams’in kukinnon korkeus on 70 cm, lehdistön 60 cm. Kovin varjoisassa paikassa lehtien kirjavuus häviää.

Viihtyvät varjossa ja puolivarjossa, kostealla kasvupaikalla. Kasvualustan tulee olla runsasravinteinen, multava ja vettä läpäisevä. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 45-50 cm.

Keväisin juurakoiden väleihin levitetään Kekkilä Puutarhamultaa. Kasvit kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Pitkinä, kuivina kausina kasvustoja kastellaan. Kukkien kuihduttua kukkavarret leikataan pois. Elo-syyskuussa kasvit lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.