Hyppää sisältöön
Perennat

Korallikeijunkukka

(Blodalunrot )

Heuchera sanguinea

Korallikeijunkukan Heuchera sanguinea kukinto

Korallikeijunkukalla on siro ja runsas, karmiininpunaisena kesäkuusta elokuulle kestävä kukinta. Lehdistö kasvaa ruusukemaisesti peittäväksi pyörein, marmorikuvioiduin lehdin. Kestävä ryhmä- ja ruukkuperenna.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20 cm

Värit:

Punainen Vihreät lehdet Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Korallikeijunkukan Heuchera sanguinea kukinto

Korallikeijunkukan kaunis, mätäsmäinen lehdistö kasvaa n. 20 cm korkeaksi ja 30-40 cm leveäksi. Pienet kellomaiset kukat nousevat runsaana n. 40 cm kukkavanoissa lehdistön päälle. Lehdet ovat osittain ainavihannat.

Viihtyy aurinkoisella, puolivarjoisalla ja varjoisalla kasvupaikalla. Mitä enemmän valoa kasvi saa, sitä runsaampi on kukinta. Aurinkoisessa paikassa lehdet punertuvat.

Vaatimaton maaperän suhteen. Se kasvaa niin kuivahkossa, hiekansekaisessa mullassa kivikossa kuin tuoreessa runsasmultaisessa maassa. Se ei siedä kuitenkaan kuivuutta pitkään. Kasvualustaa pitää olla 20 cm syvyydeltä. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Sopiva istutusväli on 30 cm. Kasvi istutetaan hieman taimipaakun pintaa syvemmälle, sillä kasvi nousee ajan myötä ylöspäin.

Keväisin juurelle lisätään Kekkilä Puutarhamultaa. Kasvustot voidaan myös kalkita Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoittaa kevyesti Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Elo-syyskuussa annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoite parantaa ensi vuoden kukintaa ja auttaa talvehtimisessa.

Kuivina kausina korallikeijunkukkaa kastellaan. Kuihtuneet kukkavanat voi leikata pois.

Lumettomilla paikoilla korallikeijunkukan talvehtiminen kannattaa varmistaa käyttämällä Kekkilä Talvisuojaa tai havupeitettä. Keväisin Talvisuoja-turve poistetaan kasvuston juurelta.

Kasvi voidaan jakaa tarvittaessa keväällä tai elokuussa.

Kestävä leikkokukka, sopii myös kuivakukaksi

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.