Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Koristemaissi

(Majs)

Zea mays

Koristemaissi Zea mays

Koristemaissi on näyttävä kesäkukka. Kasvilla on rehevät, valko-, puna- ja keltakirjavat lehdet lajikkeesta riippuen. Tähkien väriskaala vaihtelee kirkkaankeltaisesta syvänpunaiseen, violetista metallinharmaaseen.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100-150 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Koristemaissi Zea mays

Koristemaissi kasvaa 100-150 cm korkeaksi. Se antaa kesäkukkaistutuksille voimakasta lisäilmettä keskuskukkana sekä ruukkuistutuksissa että kukkapenkeissä. Esimerkiksi maissilajike ’Quadricolor’, jolla on pohjaväriltään raikkaanvihreissä lehdissä punaisia, keltaisia ja valkoisia juovia, sopii yhteen tummalehtisten kasvien kuten hirssien ja limenvihreiden kasvien kuten koristebataatin kanssa.

Viihtyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Se kasvaa parhaiten syvämultaisessa ja ravinteikkaassa maassa. Ruukuissa käytetään Kekkilä Kesäkukkamultaa ja kukkapenkeissä Kekkilä Puutarhamultaa. Sopiva istutusväli on 30-40 cm välein.

Se on nopea ja helppo kasvattaa siemenistä. Se kylvetään huhti-toukokuussa esikasvatukseen sisälle. Taimet kasvatetaan lämpimässä ja valoisassa paikassa. Ne siirretään ulos, kun yöhallat ovat varmasti ohi.

Sitä kastellaan säännöllisesti ja lannoitetaan jokaisella kastelukerralla Kekkilä Kesäkukkaravinteella tai Kekkilä Kastelulannoitteella.

Koristeelliset tähkät kannattaa kuivattaa.

Etsi