Hyppää sisältöön
Perennat

Kultahelokki

Oenothera fruticosa

Kultahelokki Oenothera fruticosa

Kultahelokki on loistavin, keltaisin kukin kukkiva loppukesän ja syksyn perenna. Kukinnan vielä jatkuessa kasviin kehittyy näyttävä kuparinpunainen ruska. Kultahelokki sopii perinteisiin perennaryhmiin sekä kivikoihin.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

40-70 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kultahelokki Oenothera fruticosa

Helokki kasvaa 40-70 cm korkeaksi. Sinertävänvihreät varret ovat pystyjä ja runsaasti haarovia. Lehdet ovat kapeansoikeita, hieman karvaisia. Lehtiruusuke talvehtii vihreänä. Kasvi kukkii 2-4 cm kokoisin, maljamaisin loistavin keltaisin kukin, jotka ovat tuoksuvina terttuina versojen latvoissa. Kukat avautuvat täyteen loistoonsa vasta iltapäivällä. Nuput ovat punaruskeita.

Se on aurinkoisten ja lämpimien paikkojen perenna. Laji on vaativa, sillä etenkin tiiviissä ja kosteassa maassa talvehtiminen on heikkoa. Se viihtyy kuohkeassa, hiekansekaisessa ja hyvin kalkitussa ja ojitetussa maassa. Talvehtiminen paranee kohopenkkiin istutettuna. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Istutusväli on 30 cm.

Keväisin kultahelokki kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Juurakoiden väliin voi levittää Kekkilä Puutarhamultaa.

Kastellaan kuivina kausina kukinnan aikana. Kuihtuneet kukat poistetaan, se pidentää kukintaa.

Maan jäädyttyä kultahelokin voi suojata Kekkilä Talvisuojalla tai havuilla ja kuivilla lehdillä.

Kultahelokki jaetaan keväällä 5 vuoden välein.

Etsi