Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Leijonankita

(Lejongaps)

Antirrhinum majus

Leijonankita antirrhinum majus Leijonankita antirrhinum majus, läheltä

Leijonankita on runsaasti ja pitkään kukkiva, helppohoitoinen kesäkukka. Leijonankitojen väriskaala on laaja. Pienet lehdet ovat kiiltävät ja tummanvihreät.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

Kk 40-60 Mat. 15-30 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Lila Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Leijonankita antirrhinum majus Leijonankita antirrhinum majus, läheltä

Leijonankidalla on tähkämäinen, runsaskukkainen kukinto, jonka kerrannaisuus ja väri vaihtelee lajikkeesta riippuen. Lajikkeita on lukuisia ja niiden korkeus vaihtelee 20-100cm. Korkeat lajikkeet sopivat kesäkukkaryhmien taustalle ja matalat omiksi ryhmikseen ja ruukkuistutuksiin.

Kasvin parhaita puolia on sen jatkuva kukinta. Se kukkii toukokuusta lokakuulle. Lajikkeissa on punaisen, oranssin, keltaisen ja violetin eri sävyjä ja näiden sekoituksia ja valkoisia lajikkeita.

Leijonankita viihtyy auringossa ja se kestää kohtalaista tuulta ja sadetta. Kasvi kestää syksyllä hyvin kylmää, jopa hallaa. Kasvualusta saa olla ravinteikas ja ilmava. Ruukuissa käytetään Kekkilä Kesäkukkamultaa ja kukkapenkkejä parannetaan Kekkilä Puutarhamullalla. Istutusväli on 20-25 cm.

Leijonankitaa kastellaan tasaisesti ja hoitolannoitetaan Kekkilä Kesäkukkaravinteella.

Leijonankukkakasvustosta poistetaan kuihtuneet kukat. Leijonankita on erinomainen leikkokukka eikä kukkaryhmä kärsi maljakkokukkien keräämisestä. Tälloin leijonankita vain haarautuu ja kukkii uusilla versoilla entistä paremmin.

Hyvä leikkokukka.

Etsi