Hyppää sisältöön
Köynnökset

Loistokärhö ’The President’

(Klemantis 'The President')

Clematis 'The President'

Loistokärhö 'The President' Clematis 'The President'

Loistokärhö ’The President’ lajike on erittäin suurikukkainen monivuotinen köynnös. Köynnös kuukkii tummansinililoin kukinnoin. Kärhö on hillittykasvuinen ja sopii pieniin pihoihin ja ruukkuihin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

200 cm

Värit:

Sininen Vaaleansininen Lila Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Kasvuvyöhyke:

I-II(III)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Loistokärhö 'The President' Clematis 'The President'

’The President’- loistokärhön kukat ovat halkaisijaltaan 10-18cm ja ne puhkeavat varhain, jo heinäkuussa. ’The president’ kukkii elokuulle saakka. Sirokasvuinen köynnös kasvaa 2-3 metriseksi. Sen lehdet ovat kolmisormisia ja se tarttuu tukeen lehtiruotien avulla. ’The President’ tuetaan seinustalle, bergolaan tai säleikköön. Loistokärhö ’The President’ menestyy vyöhykkeillä I-II(III).

Loistokärhö viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla runsasmultaisessa ja ravinteikkaassa maassa. Sopiva multa kärhöille on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Loistokärhöt eivät siedä kuivuutta, joten köynnös istutetaan vähintään 50cm päähän seinästä.

Loistokärhölle kaivetaan 60×60 cm istutuskuoppa. Köynnös istutetaan niin syvälle, että paakun yläpuolelle tulee 15-20cm multaa. Kasvin tyvellä maan tulisi olla hiekkapitoista, mikä ehkäisee versotaudin leviämistä. Hiekan lisäys ja kasvualustan muotoilu loivaksi kummuksi varmistaa liian veden valumisen pois. Kärhöt eivät pidä kuivuudesta, mutta eivät myöskään märkyydestä. Kärhöt istutetaan 0,5-1 metrin välein.

Jalokärhöjä kastellaan kuivina kausina. Eteläseinustalla kärhön eteen istutetaan matalia pensaita tai perennoja, jotka varjostavat kärhön tyveä.

Keväällä versot leikataan alas tai noin metrin korkeudelle, riipuen talvehtimisesta.

Keväisin kärhö kalkitaan Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kevätlannoite Plussalla. Hyvän kasvuunlähtösysäyksen kärhöt saavat, kun juurelle levitetään kerros Puutarhamultaa. Koska kärhöt kuluttavat paljon ravinteita, annetaan heinäkuussa hoitolannoitus Kevätlannoite Plussalla.

Elo-syyskuussa kärhöt lannoitetaan Syyslannoite Plussalla.

Suojaa kärhön juuristo talveksi Talvisuojalla maan jäädyttyä

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.