Hyppää sisältöön
Perennat

Maitokello

(Mjölkklocka)

Campanula lactiflora

Maitokello Campanula lactiflora

Maitokello on näyttävä ja reheväkasvuinen perenna. Kellokukat voivat olla vaaleansinisiä, valkoisia, vaaleanvioletteja tai vaaleanpunaisia. Kasvi kukkii runsaasti ja pitkään, suurin röyhykukinnoin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

80-120 cm

Värit:

Ruusunpunainen Vaaleansininen Lila Valkoinen

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Maitokello Campanula lactiflora

Kasvion 80-120 cm korkea perenna, joka sopii suuriin perennaryhmiin, perennaryhmien taustakasviksi tai omaksi ryhmäkseen. Sen lehdet ovat soikeat ja raikkaan vihreät. Varret ovat lehtevät kukintoihin saakka. Se kukkii erittäin runsaasti kesä-heinäkuussa. Maitokellon nimi juontunee valkoisesta maitiaisnesteestä.

Viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisalla, tuulensuojaisella paikalla. Maaperä saa olla läpäisevä, runsasravinteinen tuore multamaa. Kasvi on arka talvimärkyydelle. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 40 cm.

Keväisin maitokellokasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella tai Kekkilä luonnonmukaisella Puutarhalannoitteella. Syksyllä annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoite auttaa kasvia talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.

Korkeat kasvustot saattavat vaatia tukemista.

Maitokello leviää siemenistä. Kun kylvön suorittaa aikaisin maanlämmittyä, maitokello kukkii jo samana kesänä.

Maitokello on kohtalaisen kestävä. Se kannattaa suojata Kekkilä Talvisuojalla maan jäädyttyä. Keväällä Talvisuoja-turve poistetaan kasvuston ympäriltä.

Etsi