Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Maruna ’Makana Silver’

Maruna Artemisia ’Makana Silver’

Marunan hopeisia lehitä Marunan keltainen kukinto

Koristeellinen maruna ’Makana Silver’ omaa kauniin hopeanhohtoisen kasvuston, joka täydentää kesäkukkaistutuksia. Lehdet ovat kapeat, tillimäiset. Koskettaessa lehdistä vapautuu ilmoille eteeristen öljyjen tuoksua.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

60 cm cm

Värit:

Keltainen Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lannoite:

Kastelulannoite

Marunan hopeisia lehitä Marunan keltainen kukinto

Maruna ’Makana Silver’ viihtyy muiden marunoiden tapaan kuivassa, vähäravinteisessa maassa ja aurinkoisella kasvupaikalla. Tämä lajike on yksivuotinen, ja soveltuu hyvin kesäkukka- ja ruukkuistutuksiin haastaville kasvupaikoille, kuten paahteisille patioille ja merituulen tuivertamille rantaterasseille. Koristearvo on hopeanhohtoisessa kasvustossa, kukat ovat pienet ja keltaiset.

Istuta vettä läpäisevään kasvualustaan, esimerkiksi Kekkilän hiekkapitoiseen Puutarhamultaan.

Kasvista kehittyy leveähkö, mutta olemukseltaan ilmava ja keveä. Peurat ja kauriit jättävät marunat yleensä rauhaan.

Tämä koristeellinen maruna sietää kuivuutta ja kovaakin paahdetta. Kastele ja anna mullan kuivahtaa, jopa kuivua kasteluiden välissä. Kukkii pienin keltaisin kukin. Kukat voi nyppäistä pois, jos haluat kasvista kehittyvän hienon, hopeanharmaan kasvuston. Tämä kasvi onkin parhaimmillaan täydennyskasvina. Viihtyy vähäravinteisessa maassa. Kasvia voi kuitenkin maltillisesti lannoittaa Kastelulannoitteella.

Etsi