Hyppää sisältöön
Perennat

Nepalinhanhikki

(Indisk fingerört)

Potentilla nepalensis

Nepalinhanhikki Potentilla nepalensis

Nepalinhanhikki on korkeahko, rehevästi ja leveäksi mättääksi kasvava perenna. Lehdet ovat viisisormisia ja tummanvihreitä. Kukkavarret nousevat lehdistön yläpuolelle ja niihin avautuu ruusunpunaiset, 3-5 cm kokoiset kukat.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-50 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Nepalinhanhikki Potentilla nepalensis

Nepalinhanhikki sopii esimerkiksi kuivahkon paikan perennaryhmään, reunuskasviksi tai kivikkoon. Perennan kasvukorkeus on 30-50 cm ja se kukkii yleisimmin vaaleanpunaisin kukin heinä-syyskuussa. Talvenkestoltaan se on melko kestävä.

Nepalinhanhikin harvakukkainen huiskilokukinto on punertavan, haaroittuneen verson latvassa. 3-5 cm kokoiset kukat muistuttavat mansikan kukkia. Lajikkeissa on karmiininpuna- ja kuparinpinkkikukkaisia muotoja. Sormiliuskaiset, pitkänomaiset, karvapeitteiset lehdykät ovat sahalaitaisia.

Nepalinhanhikki viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Kasvualusta saa olla kuivahko, hiekansekainen ja hyvin ojitettu multamaa. Laji ei siedä talvimärkyyttä. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Istutusväli on 35 cm.

Keväisin nepalinhanhikit kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kasvustoja kastellaan pitkinä poutakausina. Heinäkuun alussa voidaan antaa mieto hoitolannoitus Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella tai Kekkilä luonnonmukaisella Puutarhalannoitteella.

Nepalinhanhikki voidaan jakaa ja istuttaa sekä keväällä että loppukesällä.

Elo-syyskuussa lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Etsi