Hyppää sisältöön
Perennat

Nuokkusara

(Luddstarr)

Carex pendula

Nuokkusara Carex pendula

Vihreälehtinen nuokkusara suurehkoksi tuppaaksi kasvava monivuotinen koristeheinä. Ikivihreät, kookkaat isot vihertävät lehdet ovat nuokkuvat. Kaarevat kukkavanat kohoavat lehdistön yläpuolelle. Kukkatähkät ovat sirot ja nuokkuvat nekin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100 - 150 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Nuokkusara Carex pendula

Nuokkusara on Keski-Euroopassa luonnonvaraisena kasvava, näyttävä perenna. Korret ja kukinnot ovat pitkät ja kauniisti kaartuvat. Kukkii touko-kesäkuussa.

Kasvi soveltuu perennaryhmiin, metsäisiin puutarhoihin ja alppiruusujen rinnalle. Se on myös näyttävä kasvi ruukkuistutuksissa. Korkeutta nuokkusara kasvaa 1-1,5 m..

Viihtyy parhaiten puolivarjoisessa tai varjoisessa kasvupaikassa. Se menestyy myös auringossa, kunhan saa tarpeeksi vettä. Kasvualustan tulee olla kostea, ravinteikas ja hapahko. Sopiva istutusmulta on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Kasvi istutetaan 50 cm välein.

 

Kasvi lannoitetaan keväällä Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Kalkitusta se ei happaman maan kasvina kaipaa. Lehdet leikataan maan tasalle joka toinen tai kolmas kevät.

Talvehtimisen varmistamiseksi nuokkusaran juurelle levitetään syksyisin Kekkilä Talvisuojaa tai puutarhasta haravoituja lehtiä. Myös elo-syyskuussa annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoite auttaa talvehtimisessa. Ruukuissa kasvavat sarat siirretään syksyllä maahan talvehtimaan.

Kasvin voi jakaa keväällä tarpeen vaatiessa. Se myös kylväytyy usein kasvupaikalleen.

Etsi