Hyppää sisältöön
Perennat

Oshimansara

(Oshimastarr)

Carex oshimensis

Oshimansara Carex oshimensis koristeheinä

Oshimansara on monivuotinen koristeheinä, joka on kasvutavaltaan mätästävä. Sitä kutsutaan myös riippasaraksi, sillä pitkähköt lehdet valuvat sirosti alaspäin. Yleisimpiä ovat kelta- ja valkoraidalliset lajikkeet.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30 - 50 cm

Värit:

Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Oshimansara Carex oshimensis koristeheinä

Oshimansara kasvaa 30-50cm korkeaksi ja se on parhaimmillaan perennaryhmissä muiden koristeheinien rinnalla sekä havuryhmissä. Sopii myös ruukkuistutuksiin sekä kesäkukkien että syyskasvien seuraksi.

Viihtyy parhaiten puolivarjoisella tai varjoisella kasvupaikalla. Paahteessa lehtien vahapintä saattaa ruskettua. Kasvi pitää kosteasta, ravinteikkaasta ja hapahkosta multamaasta. Istutusmultana voidaan käyttää Kekkilä Perenna ja ruusumultaa.

Kasvi istutetaan 50cm välein. Kasvualusta kannattaa kattaa Kekkilä Koristekivillä tai Koristekatteella. Ne nostavat kasvin hienosti esille ja pidättävät kosteutta kasvin juurilla.

 

Oshimansara lannoitetaan keväällä Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Kalkitusta se ei happaman maan kasvina kaipaa. Lehdet leikataan keväisin.

Talvehtimisen varmistamiseksi juurelle levitetään syksyisin Kekkilä Talvisuojaa tai puutarhasta haravoituja lehtiä. Ruukuissa kasvavat sarat siirretään syksyllä maahan talvehtimaan. Kasvin voi jakaa tarpeen vaatiessa keväisin.

 

Etsi