Hyppää sisältöön
Perennat

Palmusara

(Palmstarr)

Carex muskingumensis

Palmusaran Carex x muskingumensis lehdistö Palmusara Carex x muskingumensis koristeheinä

Palmusara on monivuotinen koristeheinä, jonka kasvutapa muistuttaa bambua tai palmua, sillä lehdet haarautuvat säteittäisesti kolmeen suuntaan. Palmusaran heleänvihreä ja ryhdikäs lehdistö on näyttävä jo alkukesällä.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

50-80 cm

Värit:

Vaaleanvihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Palmusaran Carex x muskingumensis lehdistö Palmusara Carex x muskingumensis koristeheinä

Se kasvaa 50-80 cm korkeaksi. Perennan kasvutapa on pysty ja tuuhea. Kapeahkot lehdet nuokkuvat hieman kärjistään. Se kukkii heinäkuussa vihreänruskein tähkin. Kukinta on melko huomaamaton. Sopii koristeheinäryhmiin, reheviin perennaryhmiin, reunuskasviksi ja suuriin ruukkuihin. Se on kestävä ja kohtalaisen nopeasti leviävä koristeheinä.

Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla. Kasvualustan tulee olla tuore, kostea ja ravinteikas. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 40 cm.

Se alas leikataan keväällä. Se lähtee kasvuun aikaisin, joten leikkauskohta on vihertyneiden versojen yläpuolelta. Keväisin varhain vihertyvän saran juurakoiden ympärille levitetään Kekkilä Puutarhamultaa. Ne voi lannoittaa Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella tai Kekkilä luonnonmukaisella Puutarhalannoitteella. Kalkitus Kekkilä Puutarhakalkilla ei ole välttämätön, mutta kevyestä kalkituksesta ei ole haittaakaan.

Se on helppohoitoinen eikä tarvitse erityisiä hoitotoimenpiteitä. Jos kasvusto leviää liiaksi, sitä voidaan jakaa keväällä.

Etsi