Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Peikonpähkinä ’Red Majestetic’

Corylus avellana

Peikonpähkinä on koristeellinen vuoden ympäri. Pensaan runko on koristeellisesti kiertynyt, oksat kiharalla korkkiruuvien tapaan. Talvella veistoksellinen runko herättää huomiota. Kesän ilona ovat persoonalliset, ryppyiset lehdet. Lajikkeen ’Red Majestetic’ lehdet ovat tummat, purppuraan vivahtavat.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-250 cm

Värit:

Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Kasvuvyöhyke:

I-(II)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Istuta yksittäispensaaksi ja katseenvangitsijaksi kalkittuun, ravinteikkaaseen Kekkilä Puutarhamultaan. Valitse kasvupaikaksi suojaisa ja lämmin alue. Peikonpähkinää voi myös kasvattaa ruukussa, jolloin pensaan voi talvettaa viileässä tilassa, esimerkiksi kellarissa.

Peikonpähkinä menestyy meillä maan eteläisissä osissa, suojaisilla paikoilla. Talvehtimista voi auttaa pakkaspeitteen käyttö. Juuristoalueen voi suojata talvensuojaturpeella, kun maa on routaantunut. Peikonpähkinä ei varsinaisesti tarvitse leikkausta, mutta kuolleet, kuivat, paleltuneet oksat voi leikata ja siistiä keväisin. Jos tyveltä kasvaa suoraa piiskaa, se on tavallista pähkinää, sillä peikonpähkinä on vartettu tavallisen pähkinäpensaan runkoon. Suorana kasvavat villivesat kannattaa leikata pois. Kalkitse kasvualusta vuoden parin välein. Lannoita Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Etsi