Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Pikkujasmike

(Småblommig schersmin)

Philadelphus x lemoinei

Pikkujasmike Philadelphus x lemoinei

Pikkujasmike on puolipallomainen ja tuoksuvakukkainen koristepensas. Se on jasmikelajeistamme pienikokoisin. Pienet valkoiset kukat tuoksuvat miellyttävästi ahomansikalle. Pensas on tiheäkasvuinen, terve ja helppohoitoinen.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100-150 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-IV(V)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Pikkujasmike Philadelphus x lemoinei

Se kasvaa 100-150 cm korkeaksi. Koristepensas soveltuu yksittäiskasviksi, ryhmiin ja aidanteisiin.

Sen versot ovat ohuet ja punaruskeat. Kuten kukatkin, sen lehdet ovat pienet. Ne ovat soikeat ja kevyesti hammaslaitaiset. Pensaat tuleentuvat myöhään syksyllä ja saavat keltaisen ruskavärin.

Metsämansikalle tuoksuvat kukat ovat yleensä yksinkertaisia ja avautuvat heinäkuun alussa.Tuoksuva, runsas kukinta kerää perhosia ympärilleen.Valkeiden kukkien tuoksu säilyy kuivatuissakin kukissa

Se menestyy kasvuvyöhykkeillä I-IV(V). Menestyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla.

Kasvualusta saa olla tuore, runsasmultainen ja -ravinteinen ja hiekkapitoinen. Sopivia multia ovat Kekkilä Puu- ja pensasmulta ja Kekkilä Puutarhamulta. Taimien istutusväli on 70-100cm.

 

Se on helppohoitoinen. Keväisin se kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite Plussalla.

Heinäkuun alussa voi antaa hoitolannoituksen luonnonmukaisella Puutarhalannoitteella ja elo-syyskuussa Kekkilä Syyslannoite Plussalla.

Vanhasta pensaasta poistetaan vuosittain vanhimpia, huonosti kukkivia oksia. Leikkauksen voi suorittaa keväällä ennen lehtien puhkeamista tai kukinnan päätyttyä heinäkuun lopussa.

Etsi