Hyppää sisältöön
Perennat

Punahattu

(Solhatt)

Echinacea purpurea

Punahatun Echinacea purpurea kukka Punahatun Echinacea purpurea lilanpunaiset ja valkoiset kukat Punahattu Echinacea purpurea

Rohdoskasvina tunnettu punahattu kukkii syyskesällä pitkään ja näyttävästi suurin lilanpunaisin tai valkoisin mykerökukinnoin. Pystykasvuisen ja jäykkävartisen perennan lehdet ovat tummanvihreitä ja leveitä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

50-100 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Punahatun Echinacea purpurea kukka Punahatun Echinacea purpurea lilanpunaiset ja valkoiset kukat Punahattu Echinacea purpurea

Kasvi kasvaa 50-100cm korkeaksi ja kukkii heinä-syyskuussa. Kukinnon väri vaihtelee lajikkeen mukaan punaisen eri sävyistä valkoiseen ja limenvihreään. Suurissa kukinnoissa on ruskeanpunainen kartiomainen keskusta.

Punahattu menestyy parhaiten aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla, mutta kasvavat myös puolivarjossa. Kasvualustan tulee olla hyvin vettä läpäisevä, sillä kasvi ei kestä talvimärkyyttä. Se viihtyy runsasravinteisessa ja syvämultaisessa maassa, se ei viihdy jäykässä ja kosteassa savimaassa. Kasvi istutetaan Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Sopiva taimiväli on 40cm. Kasvualustan voi muotoilla harjun muotoon.

Keväisin punahattu kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Kasvin voi jakaa keväällä viiden vuoden välein. Loppukesästä tai alkusyksystä annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ auttaa kasvia talvehtimaan ja parantaa ensi vuoden kukintaa.

Punahattu kannattaa suojata Kekkilä Talvisuojalla tai havuilla talveksi, jos lumipeite jää niukaksi.

Erinomainen perhoskasvi.

Kestävä leikkokukka.

Kukkien kartiomainen keskusta on kaunis kuivatettuna.

Etsi