Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Punarevonhäntä

(Rävsvans)

Amaranthus caudatus

punarevonhännän riippuvat punaiset kukinnot

Punarevonhäntä on koristeellinen kausikasvi kesäkukkaistutuksiin ja leikkopuutarhaan. Lajikkeella ’Red Tails’ on pitkät viininpunaiset, alaspäin laskeutuvat kukinnot. Myös ruskeaan ja kupariin vivahtavaa lajiketta on saatavilla.

Korkeus:

50 - 100 cm

Värit:

Punainen

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lannoite:

Kastelulannoite

punarevonhännän riippuvat punaiset kukinnot

Punarevonhäntä on koristeellinen kausikasvi kesäkukkaistutuksiin. Näyttävän kokoista punarevonhäntää näkee toisinaan myös julkisissa paikoissa, kuten kaupunkien kesäkukkaistutuksissa. Lajikkeella ’Red Tails’ on pitkät viininpunaiset, alaspäin laskeutuvat kukinnot. Myös ruskeaan ja kupariin vivahtavaa lajiketta on saatavilla. Kukkavarret ovat upeita leikkokukkakimpuissa ja kuivakukkana.

Kylvä punarevonhännän siemenet esikasvatukseen maalis-huhtikuussa. Idätä lämpimässä paikassa, mutta siirrä itämisen jälkeen valoisalle ikkunalaudalle, huoneenlämpöä vähän viileämpään paikkaan. Istuta ulos karaisemisen jälkeen aurinkoiselle paikalle. Punarevonhäntä sopii kasvatettavaksi ruukussa, leikkokukkamaalla tai kukkapenkissä yksivuotisena kausikasvina. Viihtyy parhaiten läpäisevässä, ravinteikkaassa mullassa esimerkiksi Puutarhamullassa.

Kastele punarevonhäntää säännöllisesti, mutta anna mullan kevyesti kuivahtaa kasteluiden välissä. Lannoita Kastelulannoitteella. Tue tarvittaessa.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.