Hyppää sisältöön
Perennat

Purppurakeijunkukka

(Rödbladig alunrot )

Heuchera micrantha 'Palace Purple'

Purppurakeijunkukka Heuchera micrantha 'Palace Purple'

´Palace Purple´-keijunkukalla on upeat purppuranpunaiset lehdet ja runsas valkoinen kukinta. Se on näyttävä perennaryhmissä sekä muiden keijunkukkien, pikkupensaiden ja matalien havujen yhdistelmissä. Erinomainen perenna ruukkuistutuksiin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20-30 cm

Värit:

Valkoinen Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Purppurakeijunkukka Heuchera micrantha 'Palace Purple'

Purppurakeijunkukan talvivihannat lehdet kasvavat matalina, 20-30 cm korkuisina, tiheinä ruusukemättäinä. Tumman viininpunaiset lehdet ovat halkaisijaltaan 5-10 cm kokoisia, pitkäruotisia, herttakantaisia, lähes pyöreitä ja matalaliuskaisia. Kukkavarret nousevat lehdistön yläpuolelle, 30-50 cm korkeina ja siroina. Kukat ovat pienet, valkoiset ja kellomaiset ja sijaitsevat kerrannaistertuissa. Kasvi kukkii heinä-elokuussa. Lajike on elinvoimainen ja leviää kohtalaisen nopeasti. Lajike sopii hyvin perennaryhmien reunuskasviksi ja varjoisiin kivikkoryhmiin.

Purppurakeijunkukat viihtyvät aurinkoisella, puolivarjoisella tai varjoisella kasvupaikalla. Tummanpunaisten lehtien väri on sitä voimakkaampi, mitä aurinkoisempi kasvupaikka. Purppurakeijunkukka viihtyy kuohkeassa, kalkitussa ja ravinteikkaassa mullassa. Se ei siedä kuivuutta pitkään. Kasvualustan tulee kuitenkin olla läpäisevä, jotta kasvi talvehtii hyvin. Mullaksi sopii Kekkilä Perenna- ja ruusumulta, ruukkuistutuksissa Kekkilä Kesäkukkamulta. Taimet istutetaan 30 cm välein.

Keväisin purppurakeijunkukka kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kuihtuneet kukkavanat poistetaan heti kukinnan jälkeen, jolloin komea lehdistö pääsee paremmin oikeuksiinsa.

Ruukkuistutuksissa purppurakeijunkukkaa kastellaan tasaisesti ja lannoitetaan säännöllisesti Kekkilä Kesäkukkaravinteella. Perennat siirretään talvehtimaan joko maahan tai viileään talvetuspaikkaan ruukkuineen. Purppurakeijunkukan lehdet kestävät hyvin kylmää, joten ne voivat olla ruukuissa pitkään syksyllä.

Elo-syyskuussa kasvit lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Ainavihannan lehdistön voi vähälumisilla paikoilla suojata talveksi havuilla. Purppurakeijunkukkaa voidaan jakaa keväällä tai syksyllä.

 

Etsi