Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Pussiköynnös

(Dischidia ruscifolia)

Dischidia ruscifolia

Pussiköynnöksiin kuuluva Dischidia ruscifolia on helppohoitoinen ja kestävä viherkasvi. Se on olemukseltaan mehikasvimainen, mutta kasvaa epifyyttinä eli päällyskasvina. Viherkasvin englanninkielinen nimi Million hearts kuvaa tätä siroa köynnöstävää kasvia hyvin. Sydämenmuotoisia lehtiä on paljon.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30-60 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä, Kevät

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Dischidia ruscifolia on kotoisin Filippiineiltä, jossa se kasvaa päällyskasvina trooppisissa metsissä, puiden oksilla ja oksanhangoissa. Se on epifyyttinä tottunut vähäiseen kasvualustaan, joten se ei kaipaa suurta ruukkua ja multatilaa. Päällyskasvina Dischidia ruscifolia on myös melko kestävä kuivuudelle, vaikka nauttiikin suhteellisen tasaisesta ilmankosteudesta ja sumuttelusta.

Istuta kasvi Kekkilän Viherkasvimultaan, jota voit keventää esimerkiksi Kekkilä Viherkasvisoralla tai Kekkilä Orkideamullalla.  Kasvupaikaksi sopii valoisa hajavalon kasvupaikka, mutta älä sijoita tätä kasvia suoraan auringonpaahteiselle eteläikkunalle.

Versot laskeutuvat alaspäin, joten tämä kasvi on oivallinen vaihtoehto amppeliin tai kukkapylväisiin. Lehdet ovat nahkeat, mehikasvimaiset, ja ne kasvavat versoissa pareittain. Dischidia ruscifolia voi myös ilahduttaa kukinnalla. Kukat ovat pieniä, valkoisia ja ne pysyvät pitkään.

Kastele Dischidia ruscifolia noin kerran viikossa, sen verran mitä ruukun multavaraan mahtuu. Mullan tulee kuitenkin kuivahtaa kevyesti kasteluiden välissä, eli multa ei saa olla koko ajan märkänä.

Dischidia ruscifolia nauttii sumuttelusta. Se ei kaipaa voimakasta kasvualustaa eikä runsasta lannoitusta, mutta Kekkilä Viherkasviravinnetta tai Kekkilä Kasviravinnetta voi antaa kasvukaudella keväästä syksyyn 1 krt/kk.

Etsi