Hyppää sisältöön
Luonnonkasvit

Rönsyakankaali

(Revsuga)

Ajuga reptans

Rönsyakankaali Ajuga reptans

Rönsyakankaali on nopeakasvuinen maanpeiteperenna, joka leviää mattomaisesti pitkin maanpäällisin rönsyin. Helppohoitoisella rönsyakankaalilla on soikeat, vihreät, kirjavat tai tummanpunaiset lehdet.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

10-20 cm

Värit:

Sininen Vihreät lehdet Moniväriset lehdet Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Rönsyakankaali Ajuga reptans

Rönsyakankaali muodostaa 10-20 cm korkeita ruusukkeita, joista nousee sinikukkaisia tähkäkukintoja. Lehdet ovat osin talvehtivia. Latvat ja lehtihankoihin kehittyvät haarat juurtuvat helposti ja muodostavat uusia taimia.

Rönsy- eli rentoakankaali sopii reuna- ja maanpeittoperennaksi kivikoihin ja pensaiden ja havukasvien aluskasvillisuudeksi. Kasvi tukehduttaa helposti heikompikasvuisen naapurin.

Kasvaa sekä aurinkoisilla että varjoisilla kasvupaikoilla. Suositun, punalehtisen ’Atropurppurea’ –lajikkeen lehdet tulevat sitä tummanpunaiseksi, mitä aurinkoisempi kasvupaikka on. Kukinta kestää varjossa kesäkuun alusta heinäkuun alkuun, auringossa kukkia voi avautua jo toukokuussa. Kasvi on rehevin puolivarjoisilla kasvupaikoilla.

Menestyy multavassa keskiravinteisessa maassa. Liian kosteassa ja ravinteikkaassa maassa talvenkestävyys heikkenee. Sopiva multa istutukseen on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Istutusväli on 35 cm.

 

 

Lisätään siirtämällä juurtuneita rönsyjä.

Lannoita keväisin Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Elo-syyskuussa rönsyakankaali lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Vähälumisilla paikoilla se saattaa tarvita talvisuojauksen esimerkiksi havuilla.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.