Hyppää sisältöön
Havut

Siilikuusi

(Gran ’Echiniformis’)

Picea abies ’Echiniformis’

Siilikuusi Picea abies ’Echiniformis’

Siilikuusi on matalakasvuinen, litteän pallomainen kuusen kääpiömuoto. Tiheissä, lyhyissä versoissa on sinertävänvihreät terävät neulaset ja ne törröttävät kuin siilin piikit joka suuntaan. Siilikuusi kasvaa vain 50 cm korkeaksi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20-50 cm

Värit:

Keltainen Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-IV

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Siilikuusi Picea abies ’Echiniformis’

Siilikuusi muistuttaa pesäkuusta, mutta on tiiviimpi ja hidaskasvuisempi. Kukkia ja käpyjä muodostuu vähän, jos lainkaan. Leveyttä siilikuuselle tulee 90-100 cm. Se sopii peittokasvien ja havupensaiden kanssa samaan ryhmään. Siilikuusi menestyy kasvuvyöhykkeillä I-IV.

Viihtyy aurinkoisessa tai puolivarjoisessa kasvupaikassa, mutta se sietää myös varjoa. Kasvualusta saa olla tuore ja keski–runsasravinteinen. Maa saa olla yhtä hyvin hapanta kuin runsaasti kalkittua. Istutusmullaksi sopii Kekkilä Havu- ja rodomulta tai Kekkilä Puu- ja pensasmulta. Istutusväli on 100 cm.

Siilikuusi ei kaipaa erityistä hoitoa. Keväisin sen voi lannoittaa Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella tai Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella muun puutarhan kevätlannoituksen yhteydessä. Kalkitus ei ole välttämätöntä, mutta ei haitallistakaan. Elo-syyskuussa annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ parantaa talvehtimista.

Taimet suojataan, jotta keväthallat eivät pääse vioittamaan tuoreita vuosikasvaimia.

Kekkilä Puutarhakate ja Kekkilä Koristekate auttavat pitämään rikkakasvit poissa taimiväleistä ja kosteutta kuusen juurilla. Ne myös korostavat erikoishavun ilmettä hienosti istutusryhmässä.

Etsi