Hyppää sisältöön
Perennat

Syyshohdekukka

(Solbrud)

Helenium autumnale

Syyshohdekukka Helenium autumnale

Syyshohdekukka on kauniimpia myöhään kukkivista ryhmäperennoista. Isot, päivänkakkaramaiset kukat hehkuvat keltaisen, oranssin, punaisen ja ruskeanpunertavan sävyissä. Nopeakasvuinen kasvusto nousee maasta tiheinä kimppuina.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

50-120 cm

Värit:

Punainen Oranssi Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Syyshohdekukka Helenium autumnale

Syyshohdekukka muodostaa nopeasti tiiviitä, 50-120 cm korkeita kasvustoja. Juuristo on tiheä ja runsashaarainen, mutta kasvi leviää silti hillitysti. Versot ovat haaraiset ja niissä on keihäsmäiset, tummanvihreät ja ehytlaitaiset lehdet. Kukat ovat ylimmissä lehtihangoissa. Laitakukat kääntyvät hieman taaksepäin. Mykerön keskus on pallomainen, aluksi vihreä tai keltainen, myöhemmin ruskea. Kukkii heinäkuusta lokakuuhun. Kasvi on myrkyllinen, pienen määrän syöminen ei yleensä aiheuta oireita.

Kasvi sopii perennaryhmien keskus- tai takaosiin. Omana isona ryhmänäänkin, eri lajikkeitta yhdistellen, se on näyttävä.Viihtyy aurinkoisella ja tuulensuojaisella kasvupaikalla. Maan tulee olla multava ja ravinteikas sekä hyvin vettä läpäisevä. Hyvä läpäisevyys edistää talvehtimista. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Taimet istutetaan 40-50cm välein.

Keväisin kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Syksyisin kasvi lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, joka parantaa talvenkestoa ja seuraavan vuoden kukintaa.

Riittävästä kastelusta huolehditaan keväällä ja pitkinä poutajaksoina, sillä syyshohdekukka ei siedä kuivumista.

Lannoitetaan melko voimakkaasti, joten heinäkuussa annetaan hoitolannoitus Kekkilä luonnonmukaisella Puutarhalannoitteella tai Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Korkeat lajikkeet tarvitsevat tukemista. Ensimmäisten kuihtuneiden kukkavarsien poisto pidentää ja tuottaa runsaamman kukinnan.

Kasvustot jaetaan tarvittaessa noin viiden vuoden välein, jotta ne säilyisivät elinvoimaisina ja kukkisivat runsaasti.

Syyshohdekukka on hyvä leikkokukka. Kukat leikataan maljakkoon täysin avonaisina.

Etsi