Hyppää sisältöön
Perennat

Taponlehti

(Hasselört)

Asarum europaeum

Taponlehti Asarum europaeum

Taponlehti on varjossa viihtyvä matalakasvuinen maanpeiteperenna. Sillä on tummanvihreät, pyöreät, 5-10cm leveät, kiiltävät lehdet. Ikivihreä kasvi on hidaskasvuinen, mutta pitkäikäinen.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Varjo

Korkeus:

10-15 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Taponlehti Asarum europaeum

Tyylikäs maanpeittokasvi on hyvä korvike nurmikolle varjopaikoissa. Se sopii puiden ja pensaiden vähävaloiseen katveeseen. Taponlehti eli peittolehti leviää pitkillä suikertavilla maavarsilla. Sillä on vaatimattomat ruskeat kellokukat, jotka jäävät usein lehtien alle huomaamattomiksi.

Leveä, maanmyötäinen ja tiheä lehtimätäs kasvaa 10-15cm korkeaksi. Kasvi on myrkyllinen. Kestävä ja terve kasvi viihtyy varjossa ja puolivarjossa. Liian avoimella paikalla lehdistö ruskettuu.

Sietää savista maata ja kuivuutta kesällä, mutta ei kevättalven viimaa, jolle se altistuu lumettomilla paikoilla. Kasvaa parhaiten tuoreessa ja keskiravinteisessa maassa. Sopiva multa istutukseen on Kekkilä Puutarhamulta tai Kekkilä Perenna- ja ruusumulta.

Koska kasvi leviää hitaasti, se istutetaan tiheään, 25 cm välein

Keväisin sen voi kalkita Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoittaa kevyesti Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Suojataan keväthalloilta ja varjostetaan kevätahavalta.

Elo-syyskuussa taponlehti lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella. Vähälumisilla kasvupaikoilla kasvi kannattaa suojata esimerkiksi havuin.

Lisätään jakamalla. Itse kasvi ei jakamista kaipaa elinvoimaisuutensa säilyttämiseksi.

Etsi