Hyppää sisältöön
Perennat

Tarha-alpi

(Praktlysing)

Lysimachia punctata

Tarha-alpi Lysimachia punctata keltainen kukinto

Tarha-alpi on erittäin kestävä ja hoitoa kaipaamaton perinteinen perenna. Se muodostaa reheviä, laajoja, runsaan keltaisena kukkivia kasvustoja ja on erittäin vaatimaton kasvuolojen suhteen. Kukinta-aikaa on heinä-elokuu.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

80-120 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tarha-alpi Lysimachia punctata keltainen kukinto

Tarha-alpi on vahva- ja pystykasvuinen pensasmainen perenna, joka kasvaa 80-120 cm korkeaksi. Varsiltaan ja lehdistöltään se on nukkainen. Varret ovat niukkahaaraiset. Himmeänvihreät, karvaiset, suikeat lehdet ovat 2-4 lehden kiehkuroissa. Hennosti tuoksuvat, suppilomaiset kukat ovat kullankeltaiset, haaraisissa latvakukinnoissa. Tarha-alpi leviää nopeasti ja voimakkaasti maanalaisilla rönsyillä. Se sopii parhaiten omaksi ryhmäkseen tai muiden yhtä vahvojen perennojen joukkoon.

Tarha-alpi viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Keltaisia kukkia avautuu runsaimmin auringossa. Kevyesti varjoisalla paikalla kukkia puhkeaa yli kuukauden ajan aina elokuuhun saakka. Kasvualusta voi olla joko kuiva, tuore tai kostea ja keski- tai runsasravinteinen. Se sietää suorastaan erinomaisesti kuivuutta ja kasvaa kiitettävästi jopa koivun alla. Kasvualustan tulee olla läpäisevä, sillä kasvi on arka talvimärkyydelle. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Istutusväli on 40 cm.

Keväisin kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Vahva- ja pystykasvuisena tarha-alpi ei kaipaa tukemista.

Vanhoja taimia jaetaan tarvittaessa joko keväällä tai alkusyksystä.

Etsi