Hyppää sisältöön
Perennat

Tarhajuoru

(Tremastarblomma)

Tradescantia Andersoniana-ryhmä

Tarhajuoru Tradescantia Andersoniana

Tarhajuoru on perenna, jolla on ruohomainen ja kaartuva, kauniin vihreä lehdistö. Tarhajuorut kukkivat runsaasti sinisin, valkoisin, punaisin tai liloin, 2-3 cm kokoisin kukin koko kesän kosteilla ja ravinteikkailla kasvupaikoilla.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-60 cm

Värit:

Punainen Tummanvioletti Sininen Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tarhajuoru Tradescantia Andersoniana

Tarhajuoru kuuluu samaan sukuun kuin huonekasveina kasvatetut juorut. Tarhajuorun kasvutapa on mätästävä ja pysty. Sen varret ovat nivelikkäät. Tasasoukat lehdet ovat pitkiä ja kapeita ja ne pysyvät siisteinä syksyyn asti. Suurehkot kukat, joissa on kolme terälehteä, ovat tertuissa. Yksittäinen kukka ei kestä vuorokauttakaan, mutta uusia avautuu jatkuvasti. Kukka voi olla sinivioletti, karmiininpunainen tai valkoinen, lajikkeita on useita erilaisia. Tarhajuoru kukkii kesä-syyskuussa. Kasvukorkeus on 30-60 cm. Talvenkestoltaan tarhajuoru on melko kestävä. Perenna sopii rantaniityille, lammikon reunoille ja perennaryhmien reunoille.

Tarhajuoru viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Kasvualustan tulee olla ravinteikas ja tuore hiekkamultamaa, savipitoisuus mullan seassa on hyväksi. Kasvualustan tulee olla hyvin ojitettu, sillä kasvi on arka talvimärkyydelle. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 30-40 cm.

Keväisin kasvustot kalkitaan Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Juurakoiden väleihin levitetään Kekkilä Puutarhamultaa. Tarhajuoru aloittaa yleensä kasvunsa myöhään keväällä.

Kuihtuneiden kukkavarsien poisto kukinnan jälkeen estää kasvin siementämisen ja uudistaa kukintaa.

Elo-syyskuussa tarhajuorut lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella talvehtimisen parantamiseksi. Maan jäädyttyä juurakot suojataan Kekkilä Talvisuojalla.

Vanhat taimet jaetaan ja istutetaan uudelleen keväällä.

Etsi