Hyppää sisältöön
Havut

Vuorihemlokki

(Berghemlock)

Tsuga mertensiana

Vuorihemlokki Tsuga mertensiana neulaset Vuorihemlokki Tsuga mertensiana oksa Vuorihemlokki Tsuga mertensiana

Ainavihanta, sinertävänvihreä vuorihemlokki on viehättävä ja koristeellinen havupuu. Se on tuuheakasvuinen, pienikokoinen ja kapean kartiomainen. Vuorihemlokilla on katajamaisesti siirottavat neulaset ja pitkänomaiset kävyt.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

300-600 cm

Värit:

Vihreät lehdet Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Kasvuvyöhyke:

I (II-III)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Vuorihemlokki Tsuga mertensiana neulaset Vuorihemlokki Tsuga mertensiana oksa Vuorihemlokki Tsuga mertensiana

Vuorihemlokilla on muiden hemlokkien tapaa nuokkuva latva. Pehmeiden, litteiden neulasten väri on molemmilta puolilta sinivihreä. Vuorihemlokki kasvaa suotuisissa olosuhteissa 3-6 m korkeaksi. Vuorihemlokki on hidaskasvuinen, mutta pitkäikäinen. Suomessa talvenarka havupuu menestyy kasvuvyöhykkeellä I (II-III).

Vuorihemlokki viihtyy puolivarjoisalla paikalla, mutta menestyy myös avoimella, valoisalla paikalla jo nuoresta pitäen. Nuorena vuorihemlokit ovat pakkasen- ja ahavanarkoja ja tarvitsevat varjostusta ja suojaavaa puustoa, mutta talvenkesto paranee puiden varttuessa. Hemlokit viihtyvät tuoreessa tai kosteassa keskiravinteisessa kasvualustassa. Kekkilä Havu- ja rodomulta tai Kekkilä Puu- ja pensasmulta on niille sopiva multa. Istutusväli on 100-200 cm.

Keväällä hemlokille voi antaa Kekkilä Havu- ja rodolannoitetta tai Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitetta. Elo-syyskuussa annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ parantaa talvehtimista.

Nuoret puut suojattava kovilta pakkasilta pakkaspeitteellä ja Kekkilä Talvisuojalla.

Hemlokit ovat alttiita myyrien tuhoille. Helmi-maaliskuussa taimet suojataan kevätahavalta varjostusverkoin.

Etsi