Hyppää sisältöön

Raaka-aineiden osto Venäjältä on lopetettu​​​​​​​​​​​​​​

Maailmantilanne huolestuttaa meitä monia ja sympatiamme sodassa ovat ukrainalaisten puolella. Kekkilä ja Kekkilä-BVB osana emoyhtiö Neovaa ovat yhdessä muun maailman kanssa toimeenpanemassa taloudellisia pakotteita Venäjälle.

Suuri osa Euroopan typpi- ja kaliumlannoitteiden tuotannon raaka-aineista on peräisin Venäjältä. Ukrainan sodasta johtuen olemme lopettaneet Venäjältä tuotuja raaka-aineita sisältävien lannoitteiden oston viherrakentamisen käyttötarkoituksiin. Emme myöskään osta muita raaka-aineita Venäjältä.

Tällä hetkellä koko Euroopassa on pula lannoitteista ja niinpä mineraalilannoitteiden rajallisen saatavuuden vuoksi haluamme jättää ne maanviljelyyn ja ruoantuotannon turvaamiseen.

Käytämme viime vuonna hankitut lannoitevarastot loppuun, minkä jälkeen viherrakentamisen kasvualustoissa käytetään ainoastaan kierrätysravinteita. Tämä saattaa ajoittain näkyä jonkin ravinteen poikkeavana arvona suosituksiin nähden (VYL ja InfraRYL suositukset). Ilmoitamme asiakkaillemme mahdollisista poikkeavuuksista, mikäli niitä ilmenee. Meille on tärkeää, että suunnittelemme ja valmistamme kasvualustat kasvien ravinnetarpeiden ja kohteen vaatimusten mukaan. Jatkossakin varmistamme tuotteidemme hyvän laadun ja kasvuominaisuudet.

Meillä on Kekkilässä yli 20 vuoden vankka kokemus kierrätysravinteiden käytöstä kasvualustatuotannossamme. 95 % tuottamistamme kasvualustoista on lannoitettu kotimaisilla kierrätysravinteilla, joita valmistamme pääasiallisesti omilla kompostointilaitoksillamme. Teemme jatkuvaa tutkimusta kierrätyspohjaisten lannoitteiden ja raaka-aineiden käytön lisäämiseksi.

Lisätietoa

TUOTTEET

Paulina Nyberg
Tuotepäällikkö, reseptiikkaan ja tuotetietouteen liittyvät kysymykset
040 502 2402
paulina.nyberg@kekkila-bvb.com

MYYNTI

Hannu Saranko
myyntipäällikkö
Etelä-Suomi
hannu.saranko@kekkila-bvb.com
045 633 3022

Etsi