Hyppää sisältöön
Turvetuotteet

Turveharkko

Turveharkko on kuivatusta sararuskosammaleesta valmistettu puhdas luonnontuote, muotoitava rakennuselementti, joka sopii erilaisten muurien ja pengerrysten rakentamiseen.

Puhdas luonnontuote

Helppo muotoilla

Monikäyttöinen - pihan pengerryksiin ja istutuksiin

Pakkauskoko

4 kpl / pakkaus

Myyntierä

1 lava (lavalla 24 pakkausta)

  • Turveharkoista voi tehdä matalia muureja ja pengerryksiä ja se sopii hyvin kukkapenkkeihin, puiden ympärille ja kasvimaan kohopenkkeihin
  • Turveharkko on puhdas luonnontuote – palana leikattua ja kuivattua turvetta. Harkot nostetaan suosta kokonaisena palana. Ne ovat sararuskosammaleesta maatunutta turvetta, eikä niitä ei ole kuivaamisen lisäksi käsitelty mitenkään.
  • Yksittäisen Turveharkon koko on noin 19 x 19 x 39 cm. Yhdestä pakkauksesta tulee noin 1,5 m valmista muuria.

Käyttöohjeet Turveharkko:

  • Suunnittele ja sommittele: Yhdestä pakkauksesta saat tehtyä noin 1,5 metrin verran muuria. Hahmota muurin muoto ja poista nurmikko sekä monimuotoiset rikkakasvit
  • Leikkaa ja lado: Muotoile harkkoja villaveistä apuna käyttäen ja lado haluamaasi muotoon, joko yhteen tai kahteen kerrokseen. Kiinnitä harkot tikuilla toisiinsa ja pohjamaahan.
  • Muotoile ja tilkitse: Pyöristä kulmat veitsellä. Sekoita leikkuujätteestä ja vedestä massaa, jolla voit tilkitä saumat.
  • Istuta ja kastele: Täytä alue kasveille sopivalla kasvualustalla. Istuta ja levitä puhtaan mullan päälle kerros katetta.
  • Turveharkkoon voi myös istuttaa suoraan  happaman maan kasveja kuten pensasmustikoita, puolukoita tai lakkoja. Turveharkkoa voi myös käyttää happaman maan kasvien kasvualustana rouhittuna mullan seassa.
  • Turveharkkoja voi käyttää useassa tarkoituksessa vuoden ympäri; syksyllä voi rakentaa talvisuojia aroille kasveille keväällä ja kesällä taas tehdä erilaisia veistoksellisia istutusalustoja esimerkiksi mehikasveille.

Katso turveharkkoreunuksen rakennusohjeet täältä.

 

Sammalpinta turveharkoille

Kun Turveharkko on pitkään varjoisalla paikalla ja saa tasaisesti kosteutta, se peittyy kauniilla sammaleella. Sammaleen kasvua voi nopeuttaa valelemalla Turveharkkoja sammalsilppu-piimäseoksella tai taputtelemalla Turveharkon pintaan turve-piimäseosta. Turveharkko sitoo itseensä paljon vettä, joka sitten haihtuu ilmaan muodostaen hyvän pienilmaston kasveille.

Tarkista tuotteen saatavuus viherrakentamisen asiakaspalvelusta p. 020 331 404

Luomu

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.