Hyppää sisältöön

Kesäkukkamulta helpottaa hautojen hoitoa

Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnassa on käytetty Kekkilän Kesäkukkamultaa hautojen kukkatilojen kasvualustana neljänä kesänä. Kukat voivat hyvin ja työntekijätkin ovat tyytyväisiä.

Helpotusta hautojen hoitoon

Ylipuutarhuri Jaana Nyström arvostaa Kesäkukkamullassa sen laatua, helppo-käyttöisyyttä ja toimitusvarmuutta.

– Multa on ollut aina hyvälaatuista ja kuohkeaa, ja kesäkukat ovat menestyneet siinä hyvin. Mullan tilaaminen puhelimella tai sähköpostilla on helppoa, ja saamme sitä kahdeksalle hautausmaallemme aina kun haluamme. Myös nurmikkomullan ja kuorikatteen toimitukset ovat sujuneet hyvin, Nyström kiittelee yhteistyötä Kekkilän kanssa.

– Aikaisemman mullan käytön aikana kukissa esiintyi aika paljon härmää. Nyt härmä ei ole enää ongelmana, mikä saattaa olla tasalaatuisen mullan ansiota. Käytämme Kesäkukkamultaa hautojen lisäksi jonkin verran myös muissa ryhmäkasvi-istutuksissa ja perennapenkeissä.

Parasta tässä työssä on, kun asiakkaat kiittävät kauniista kukista ja siisteistä haudoista. Asiakkaiden hyvä palveleminen on meille tärkein juttu. Ja onhan se upeaa, että saa työskennellä näin hienossa ja kauniissa ympäristössä, Nyström iloitsee.

Seurakunnan hoitosopimushaudoilla käytetään kesäkukkina mukula- ja kesäbegoniaa, hopealehteä, verenpisaraa ja uudenguineanliisaa. Kukkaistutuksia lannoitetaan rakeisilla, pitkävaikutteisilla mineraalilannoitteilla, jotta kukat varmasti kukkivat läpi kesän.

– Mielellämme kompostoisimme omat kasvinjätteet, mutta meillä ei valitettavasti ole tilaa komposteille. Biojätteet menevätkin kompostoitavaksi paikalliselle jätteenkäsittelyasemalle.

Seurakuntalaisetkin ovat huomanneet Mikkelin hautausmaiden hoidon hyvän tason.

– Parasta tässä työssä on, kun asiakkaat kiittävät kauniista kukista ja siisteistä haudoista. Asiakkaiden hyvä palveleminen on meille tärkein juttu. Ja onhan se upeaa, että saa työskennellä näin hienossa ja kauniissa ympäristössä, Nyström iloitsee.

Kevään koittaessa Mikkelin Tuomioseurakunnan hautausmaille menee tuttuun tapaan kuormat Kekkilän Kesäkukkamultaa – ja kesä saa tulla haudoille.

 

viherrakentaminen Vehreä kesäkukkamulta hautojen hoitoon

Julkaistu Vehreä-lehdessä 2/2020.

Etsi