Hyppää sisältöön
Perennat

Balkaninakantti

(Akantus)

Acanthus balcanicus, Acanthus hungaricus, Acanthus balcanicus, Acanthus hungaricus

Balkaninakantti Acanthus balcanicus Kekkilä

Balkaninakantti on näyttävä, lämpimän kasvupaikan perenna. Suuret, tummanvihreät lehdet ovat syvään liuskaisia, hammaslaitaisia ja kukinto on komea, tiheä tähkä. Arkuutensa vuoksi melko harvinainen erikoisuus Suomessa.

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

80-100 cm

Värit:

Lila

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Balkaninakantti Acanthus balcanicus Kekkilä

Nimensä mukaisesti balkaninakantti on kotoisin Välimeren seudulta, Balkanin niemimaalta. Balkaninakantti kasvaa 80-100 cm korkeaksi. Koristeelliset lehdet ovat kookkaat ja hieman kiiltävät.

Kukat sijaitsevat pitkissä ja tiheissä tähkissä; violetinvärinen verhiö näyttää kukan ylähuulelta; teriö on valkoinen, vaaleanpunainen tai purppuranpunainen. Kukkii heinä-elokuussa.Viihtyy aurinkoisessa, lämpimässä ja suojaisessa kasvupaikassa.

Kasvualustan tulee olla ravinteikas ja hyvin vettä läpäisevä hiekkainen multamaa. Arka talvimärkyydelle, joten pohjamaa täytyy olla hyvin ojitettu.

Istutuskuoppa salaojitetaan soralla, Kekkilä Ruukkusoralla tai Kekkilä Hiekoitus- ja Puutarhamurskeella. Balkaninakantti istutetaan Kekkilä Perenna- ja Ruusumultaan tai Kekkilä Puutarhamultaan. Mullan joukkoon voi sekoitta hiekkaa, kuten Kekkilä Leikkihiekkaa, jolloin multa pysyy lämpimämpänä pidempään ja sulaa keväällä nopeammin. Istutusväli on 50 cm.

 

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Taimien ympärille levitetään Kekkilä Puutarhamultaa.

Elo-syyskuussa perenna lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella talvehtimista parantamaan. Maan jäädyttyä kasvustot suojataan Kekkilä Talvisuojalla, havuilla ja kuivilla lehdillä.

 

 

 

 

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.