Hyppää sisältöön
Perennat

Elefanttiheinä

(Glansmiskantus)

Miscanthus sinensis 'Gracillimus'

Elefanttiheinä on monivuotinen, kookkaaksi kasvava koristeheinä. Perenna kasvaa 100-250 cm korkeaksi tiheäksi, siroksi mättääksi. Sen kasvutapa muistuttaa suihkulähdettä. Harmaanvihreät lehdet ovat pitkät ja kapeat.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100-250 cm

Värit:

Punainen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kasvi on kotoisin Kiinasta ja Japanista, jossa se kasvaa suurina mättäinä. Se sopii hyvin yksittäiskasviksi tai selkeään perennaryhmään. Sen lehdet ovat 20–75 cm pitkiä ja 0,5–2 cm kapeita ja kasvavat pystyssä. Latvat kaartuvat alaspäin. Kukinnot ovat punertavia tai kullanvärisiä ja nousevat lehtien yläpuolelle. Ruskeanroosat tähkät ehtivät harvoin kukkia Suomessa. Kukinta-aika on elo-syyskuussa.

Viihtyy aurinkoisessa tai puolivarjoisessa, lämpimässä kasvupaikassa. Paikan on hyvä olla tuulensuojainen. Kasvualusta saa olla tuore tai kostea ja ravinteikas multamaa. Sopiva multa elefanttiheinälle on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Taimien istutusväli on 50-100 cm.

Elefanttiheinä sopii erinomaisetsi kesäkukkaistutuksiin ja ruukkupuutarhaan. Talvehtimista ajatellen se tulee istuttaa maahan talveksi.

Keväisin elefanttiheinä leikataan alas, syksyllä sitä ei kannata leikata. Kasvusto kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Elo-syyskuussa kasvusto lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, mikä parantaa talvehtimista. Maan jäädyttyä kasvien tyvi suojataan Kekkilä Talvisuoja-turpeella.

Etsi