Hyppää sisältöön
Perennat

Espanjankurjenpolvi

(Spansknäva)

Geranium endressii

Espanjankurjenpolvi Geranium endressii

Hyvin leviävä espanjankurjenpolvi on kaunis maanpeittoperenna esimerkiksi kivikkoryhmiin ja perennaistutuksiin sekä metsäpuutarhaan. Se kukkii pitkään vaalean ruusunpunaisin kukin. Koristeellinen lehdistö on erinomaisen peittävä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20-50 cm

Värit:

Ruusunpunainen Lila Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Espanjankurjenpolvi Geranium endressii

Hyvin leviävä espanjankurjenpolvi on kaunis maanpeittoperenna esim. kivikkoryhmiin ja perennaistutuksiin sekä metsäpuutarhaan. Se kukkii pitkään vaalean ruusunpunaisin kukin. Koristeellinen lehdistö on erinomaisen peittävä.

Espanjankurjenpolvi 20-50 cm korkeaksi kasvava perenna, jonka kiiltävät, sameanvihreät, isohkot lehdet pysyvät vihreinä myöhäissyksyyn. Vaalean anilliininpunaiset kukat kukkivat kesäkuusta syyskuuhun. Kukat ovat halkaisijaltaan 2-3 cm.

Kasvi viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla tuoreessa tai kuivahkossa, runsasravinteisessa multamaassa. Kasvualustan tulee ehdottomasti olla läpäisevä, sillä kasvi ei siedä lainkaan talvimärkyyttä. Loiva kohopenkki tai viettävä paikka ovat hyviä kasvupaikkoja espanjankurjenpolvelle. Mullaksi istutukseen sopii Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Istutusväli on 30-40 cm.

Keväisin espanjankurjenpolvikasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kukinnasta saa runsaan syksyllä, jos kukkineet versot poistetaan säännöllisesti. Heinäkuussa kasville annetaan hoitolannoitus.

Elo-syyskuussa espanjankurjenpolvet lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella kuten muutkin perennat.

Etsi