Hyppää sisältöön
Perennat

Himalajanjalkalehti

(Indiskt fotblad)

Podophyllum hexandrum

Himalajanjalkalehti Podophyllum hexandrum

Himalajanjalkalehti on varjoisten ja puolivarjoisten metsäpuutarhojen erikoisuus. Sillä on suuret, kolmihalkoiset, punaruskeatäpläiset lehdet, jotka alkavat puhjeta vasta perennan kukkimisen aikaan tai sen jälkeen. Kasvi kukkii touko-kesäkuussa valkoisin kukin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

50-80 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Himalajanjalkalehti Podophyllum hexandrum

Kasvi on lehtiperenna ja sitä on käytetty aikoinaan lääkekasvina. Se kasvaa 50-80 cm korkeaksi.

Juurakko on muhkurainen, punaruskea ja leveä. Lehdet ovat 15–30 cm leveät. Lehdet ja juuret ovat myrkyllisiä.

Kasviharvinaisuus kukkii valkoisin, joskus hennon punertavin kukin. Pienehköt, yksinkertaiset kukat ovat yksittäin tukevan varren päässä.

Keskikesällä muodostuvat luumunmuotoiset, koristeelliset, punaiset hedelmät. Noin 5 cm kokoiset hedelmät ovat raakoina myrkyllisiä ja maistuvat kitkeriltä. Makeat hedelmät kypsyvät loppukesällä ja ovat syötäviä. Kasvi leviää kylväytymällä, itäminen saattaa kestää 2-3 vuotta.

Se viihtyy puolivarjoisalla ja varjoisalla kasvupaikalla.

Kasvualustan tulee olla syvämultainen, ravinteikas ja kostea. Kasvi on arka talvimärkyydelle, joten maaperän tulee olla läpäisevä tai viettävä. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 40-50 cm.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhalannoitteella ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Elokuussa kasvi lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ lannoitteella  ja maan jäädyttyä suojataan Kekkilä Talvisuoja-turpeella.

Kasvi on pitkäikäinen perenna. Se tarvitsee kasvurauhan eikä pidä siirtelystä. Kasvuston kasvettua suureksi, sen juurakkoa voidaan jakaa elokuussa. Juurakkoa jaettaessa on oltava hansikkaat kädessä, sillä siitä tihkuva neste ärsyttää voimakkaasti ihoa.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.