Hyppää sisältöön
Perennat

Hopeatäpläpeippi

(Rosenplister)

Lamium maculatum 

Hopeatäpläpeippi Lamium maculatum

Hopeatäpläpeipillä on kirjavat lehdet ja se kukkii runsaasti valkoisin tai liilanpunaisin kukin. Perenna kasvaa nopeasti ja leviää tehokkaasti maanpinnassa suikertavilla rönsyillä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

10-30 cm

Värit:

Tummanvioletti Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hopeatäpläpeippi Lamium maculatum

Kasvi kasvaa 10-30 cm korkeaksi. Sen lehdet ovat tummanvihreät, nukkaiset, puikeat, hammaslaitaiset ja valkotäpläiset. Lehdet ovat lajikkeesta riippuen eri tavoin hopean-, valkoisen- ja vihreänkirjavat.

Sen leviämisnopeus riippuu lajikkeesta. Pääsääntöisesti hitaimmin kasvavat peipit, joiden lehdistössä on eniten hopean ja valkoisen sävyjä ja vähiten ruohonvihreitä osia, sillä näillä lajikkeilla on vähiten yhteyttävää lehtivihreää.

Huulimaiset kukat kukkivat kauan kesä-heinäkuussa ja usein toisen kerran syksyllä. Kasvi sopii hyvin suuri kokoisten perennojen lomaan ja puiden ja pensaiden alle.

Kasvi menestyy sekä aurinkoisella, puolivarjoisella että varjoisella kasvupaikalla.

Kasvualusta saa olla tuore, kosteutta pidättävä, ravinteikas ja kalkkipitoinen, savensekainen multa. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 35 cm.

 

 

Keväisin hopetäpläpeippi kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Loppukesästä lannoita Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Aurinkoisilla kasvupaikoilla kastellaan tarpeen tullen poutajaksoina.

Etsi