Hyppää sisältöön
Perennat

Jaloangervo

(Astilbar)

Astilbe

Jaloangervo Astilbe

Jaloangervot ovat kestäviä ryhmäperennoja, jotka suosivat puolivarjoisia, runsasmultaisia paikkoja. Näyttävät, kartiomaiset kukinnot hehkuvat punaisen ja valkoisen eri sävyissä. Jaloangervot ovat helppohoitoisia.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

40-100 cm

Värit:

Punainen Tummanvioletti Valkoinen

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Jaloangervo Astilbe

Jaloangervon lehdistö on 20-40 cm korkea, jäykät kukkavarret nousevat 50-100 cm:n. Kerrannaisesti kolmisormiset, hammaslaitaiset lehdet ovat kiiltävät, tumman- tai raikkaanvihreät, toisilla lajikkeilla versot punertavat.

Tasaiset lehtimättäät leviävät hillitysti. Lukuisat kukat ovat kerrannaistertuissa, siroja ja näyttäviä valkoisena, violettina tai punaisen eri sävyissä. Myöhään loppukeväällä puhkeavasta lehdistöstä voi päätellä kukkien sävyn: mitä tummemman punaiset lehdet, sitä purppuraisemmat kukat.

Jaloangervot ovat parhaimmillaan perennaryhmissä. Ne pitävät runsasmultaisesta, ravinteikkaasta ja kosteutta hyvin pidättävästä maasta. Happamuutta sietävinä viihtyvät alppiruusujen, atsaleojen ja hortensioiden seurassa.

Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Jaloangervot istutetaan 35 cm välein. Menestyvät parhaiten puolivarjoisilla paikoilla, mutta myös auringon paisteessa, kun hyvälaatuista kasvualustaa on riittävästi. Paahteisilla ja kuivilla paikoilla kasvu jää kituvaksi. Lannoita keväisin Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella ja syksyisin Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, joka parantaa seuraavan vuoden kukintaa ja auttaa talvehtimisessa.

 

Kuihtuneiden kukkien leikkaaminen uudistaa kukintaa.

Hyvä leikkokukka ja perhoskasvi

Etsi