Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Jalosyreeni ’Katherine Havemayer’

Syringa Vulgaris-ryhmä

Jalosyreeni ’Katherine Havemayer’ kukkii kookkailla, tiiviillä ja tuoksuvilla kukinnoilla kesäkuussa. Kukinnon muoto muistuttaa pyramidia. Kukat ovat suuria ja kerrannaisia, mutta kukkien kerrannaisuus voi vaihdella. Nuput värittyvät punaisenviolettiin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

200-300 cm

Värit:

Punainen Lila

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-III

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Jalosyreeni rakastaa valoa, lämpöä ja ravinteita, mutta menestyy myös vaatimattomassa maassa, kunhan maa on vettä läpäisevää. Istuta kalkittuun Kekkilä Puutarhamultaan tai Kekkilä Puu- ja pensasmultaan ja kastele istutuksen yhteydessä ja jälkeen, jotta taimi saa hyvän startin ja juurtuu. Istutusvuoden jälkeen taimi selviää pääsääntöisesti ilman kastelua.

Istuta yksittäispensaaksi ja katseita kääntämään, mutta jalosyreenistä voi myös kasvattaa näyttävästi kukkivan pensasaidanteen. Valitse kasvupaikaksi aurinkoinen ja suojaisa paikka.

Kukinnossa erottuvat kukkien avautuessa eri punaisenvioletteja sävyjä, ja vähitellen kukat vaalenevat miltei valkoiseen kukinnan kehittyessä. Lajike on peräisin vuodelta 1922, ja se on ollut tuolloin varsin suosittu lajike. Näyttävä koristepensas sopii hyvin yksittäispensaaksi.

Lannoita keväisin Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella ja kalkitse säännöllisesti Kekkilä Rakeisella kalkilla. Syreenit kukkivat edellisvuoden versoilla. Keväisellä leikkauksella menetetään kukintaa, mutta itse pensas kestää myös kevätleikkausta. Yleensä syreenejä leikataan kukinnan jälkeen, jolloin poistetaan vanhoja, risuuntuneita ja huonokuntoisia oksia.

Etsi