Hyppää sisältöön
Perennat

Jouluruusu

(Julros)

Helleborus sp.

Kekkilä kasvikirjasto jouluruusu Jouluruusu Helleborus sp. Kekkilä kasvikirjasto jouluruusu lähikuva

Jouluruusut ovat talven ja aikaisen kevään kukkijoita. Ne sopivat varjoisten perennaryhmien reunoille tai puiden aluskasveiksi. Herkän kukinnan jälkeen kasvavat ainavihannat, nahkeat lehdet.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30 cm

Värit:

Tummanvioletti Ruusunpunainen Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Talvi

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kekkilä kasvikirjasto jouluruusu Jouluruusu Helleborus sp. Kekkilä kasvikirjasto jouluruusu lähikuva

Jouluruusu ei nimestään huolimatta ole ruusu vaan kuuluu leinikkikasveihin. Sillä on maljamaiset valkoiset tai vaaleanpunaiset kukat. Kukan pinta on silkkimäinen ja sillä on mustat juuret. Kukat sijaitsevat yksittäin 10-30cm korkeiden varsien latvoissa. Kukka on myrkyllinen.

Viihtyy puolivarjoisessa ja varjoisessa paikassa. Kasvupaikan täytyy olla suojainen, kuten esimerkiksi puiden tai pensaiden alustat. Talvenkestoltaan arka, mutta se talvehtii kohtuullisesti vyöhykkeillä I-II(III). Runsaslumisuus ja talvisuojaus parantavat talvehtimista.

Kasvualustan on oltava tuore, kostea ja runsasravinteinen. Mullaksi sille sopii Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Kasvualustan on oltava läpäisevä, joten salaojituksista on huolehdittava. Hyvä istutusväli on noin 20 cm.

Keväisin lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Talvehtimisen parantamiseksi lannoitetaan elokuussa Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, joka parantaa myös seuraavan vuoden kukintaa.

Kasvustot kannattaa suojata Kekkilä Talvisuojalla ja havupeitteellä.

Jouluna sisäruukkukukkina käytettävät jouluruusut voi istuttaa puutarhaan heti maan sulettua.

Etsi