Hyppää sisältöön
Perennat

Katvio

Kirengeshoma palmata

Katvio

Katvio on Japanista kotoisin oleva perennaerikoisuus. Kasvilla on erikoiset, vaahteramaiset lehdet ja nuokkuvat, keltaiset kellokukat. Katvio on komea yksittäiskasvi kukkapenkkiin ja rehevään lehtomaiseen puutarhaan.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Varjo

Korkeus:

60-90 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Katvio

Katvio on lehtiperenna, joka kasvaa 60-90 cm korkeaksi. Suuret, syvänvihreät lehdet ovat liuskaiset. Se kukkii syksyllä, jolloin pienehköt, vaaleankeltaiset kellokukat kehittyvät monihaaraisen varren päähän harvaksi kukinnoksi. Katvio on talvenarka, mutta pärjää hyvän talvisuojauksen turvin.

Kasvi sopii varjoisiin ja kosteisiin puutarhoihin, missä se herättää huomiota jo ennen kukintaa rehevällä lehdistöllään. Sen rinnalle sopivat saniaiset, kuunliljat sekä muut kaunislehtiset lehtiperennat ja varjon kukkijat.

Menestyy puolivarjoisalla ja varjoisalla kasvupaikalla. Ilmasto saa olla kostea, lehtomainen. Viihtyy paksumultaisessa, runsasravinteisessa maaperässä. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 45 cm.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Sen juurelle voi levittää Kekkilä Puutarhamultaa.

Elo-syyskuussa katvio lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella. Maan jäädyttyä kasvi suojataan Kekkilä Talvisuojalla tai lehdillä ja havuilla.

Etsi