Hyppää sisältöön
Perennat

Katvio

Kirengeshoma palmata

Katvio

Katvio on Japanista kotoisin oleva perennaerikoisuus. Kasvilla on erikoiset, vaahteramaiset lehdet ja nuokkuvat, keltaiset kellokukat. Katvio on komea yksittäiskasvi kukkapenkkiin ja rehevään lehtomaiseen puutarhaan.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Varjo

Korkeus:

60-90 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Katvio

Se on lehtiperenna, joka kasvaa 60-90 cm korkeaksi. Suuret, syvänvihreät lehdet ovat liuskaiset. Katvio kukkii syksyllä, jolloin pienehköt, vaaleankeltaiset kellokukat kehittyvät monihaaraisen varren päähän harvaksi kukinnoksi. Se on talvenarka, mutta pärjää hyvän talvisuojauksen turvin.

Kasvi sopii varjoisiin ja kosteisiin puutarhoihin, missä se herättää huomiota jo ennen kukintaa rehevällä lehdistöllään. Sen rinnalle sopivat saniaiset, kuunliljat sekä muut kaunislehtiset lehtiperennat ja varjon kukkijat.

Menestyy puolivarjoisalla ja varjoisalla kasvupaikalla. Ilmasto saa olla kostea, lehtomainen. Viihtyy paksumultaisessa, runsasravinteisessa maaperässä. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 45 cm.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite Plussalla. Sen juurelle voi levittää Kekkilä Puutarhamultaa.

Elo-syyskuussa katvio lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite Plussalla. Maan jäädyttyä kasvi suojataan Kekkilä Talvisuojalla tai lehdillä ja havuilla.

Etsi

Kysy puutarha-asiantuntijalta

Mietityttääkö jokin kotipuutarhanhoidossa tai Kekkilän tuotteiden käytössä?

 

Vieraile kysymyspalstalla