Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kiinanasteri

Callistephus chinensis

kiinanasteri kiinanasteri

Yksivuotinen kiinanasteri kukoistaa kesäkukkaistutuksissa ja leikkokukkapenkissä.
Varret ovat vankat, kukat kerrannaiset ja kookkaat, mikä tekee kiinanasterista mitä parhaimman leikkokukan. Kukinta ajoittuu usein elokuulle.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

60 cm cm

Värit:

Oranssi Ruusunpunainen Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

kiinanasteri kiinanasteri

Kiinanasterin siemenet kylvetään esikasvatukseen maalis-huhtikuussa. Kylvä siemenet hajakylvönä laatikkoon, Kekkilä Kylvö- ja taimimultaan. Itämisen aikana kylvös voi olla lämpimällä paikalla, mutta itämisen jälkeen kiinanasterit kannattaa viedä valoisalle paikalle ja huoneilmaa viileämpään, noin 15-18 asteen lämpöön. Kouli taimet yksittäisiin taimiruukkuihin. Taimet voi latvoa, kun ne ovat noin 10 cm korkuiset. Latvonta saa kasvin haaroittumaan, mutta voi viivästyttää kukintaa.

Istuta karaisemisen jälkeen valoisalle kasvupaikalle. Käytä ruukuissa Kesäkukkamultaa, viljelylaatikoissa ja keittiöpuutarhassa Puutarhamultaa tai Viherkompostimultaa.

Siemenet voi kylvää myös suorakylvönä suoraan avomaalle. Suojaa kylvös ja pienet taimet hallaharsolla, sillä loppukevään yöt voivat olla yllättävän viileitä.

Kastele säännöllisesti ja lisää kasteluveteen Kekkilän Kastelulannoitetta. Kukkineiden kukkien poistaminen lisää kukinnan kestoa, kun kasvi ei ryhdy siementen tuottamiseen.

Etsi