Hyppää sisältöön
Mullat

Viherkompostimulta luonnonmukainen

Kekkilä Viherkompostimulta luonnonmukainen

Uusiutuvista ja turvallisista raaka-aineista valmistettu käyttövalmis yleismulta kaikille pihan kasveille. Multa sisältää kasviperäistä Viherkompostia™, joka tulee Kekkilän omilta kompostilaitoksilta. Mukana oleva kasvusammal pidättää kosteutta ja vähentää kastelun tarvetta ja EBC-sertifioitu biohiili on kotimaista, kasviperäistä ja luomutuotantoon hyväksyttyä.

Valmistettu uusiutuvista raaka-aineista

Biohiili varastoi ravinteita kasveille

Sisältää Kekkilän omaa maanparannuskompostia

Laske mullan määrä

Tuote on saatavilla myös hyvin varustetuista puutarhamyymälöistä

Säkki

40 L

Kekkilä Viherkompostimulta luonnonmukainen

Kekkilä Viherkompostimulta on ympäristöystävällisistä raaka-aineista valmistettu korkealaatuinen ja käyttövalmis yleismulta kaikille pihan kasveille. Viherkompostimulta on valmistettu turvallisista ja tutkituista, täysin luonnonmukaisista, kierrätetyistä ja uusiutuvista raaka-aineista.

Viherkomposti™ on kasviperäistä maanparannuskompostia, joka valmistetaan Kekkilän kompostointilaitoksella pihoista haravoiduista lehdistä ym. kasvinosista huolellisesti lämpökompostoimalla. Kompostoitumisen avulla kasviperäinen aines muuttuu humukseksi, joka sisältää runsaasti kasvulle hyödyllisiä maaperän mikrobeita. Maaperän mikrobit
vapauttavat ravinteita kasvien käyttöön, parantavat maan mururakennetta ja ylläpitävät sen terveyttä tuottamalla tauteja ehkäiseviä aineita ja hajottamalla haitta-aineita. Mitä aktiivisempi mikrobisto, sitä viljavampi ja terveempi on maa.

Kasvusammal: Nopeasti uusiutuva ympäristöystävällinen mullan valmistusaine, jolla on monia erinomaisia ominaisuuksia kasvien kasvun kannalta. Kasvusammal pidättää runsaasti kosteutta ja vähentää näin kastelun tarvetta. Kasvusammalen avulla multaseokseen saadaan lisättyä kasvien juurille tärkeää ilmatilaa.

Biohiili: Viherkompostimullan sisältämä biohiili on kotimaista luomutuotantoon hyväksyttyä EBC-sertifioitua kasviperäistä biohiiltä, jonka on valmistettu PEFC-sertifioidusta kotimaisesta puusta. Biohiili parantaa mullan vedenimeytymiskykyä ja vähentää sen kuivumisriskiä. Biohiili tukee maan mikrobien toimintaa sekä varastoi ravinteita ja vapauttaa niitä vähitellen vähentäen lannoituksen tarvetta. Biohiili ei maadu, ja se sitoo hiilen maaperään pysyvästi toimien hiilinieluna 1 kg hiiltä = 3.5 kg hiilidioksidia. CO2 negatiivinen.

Kekkilän Juurivoima™ on luonnollista humusainetta. Humusaineiden on tutkitusti huomattu parantavan kasvien ravinteiden- ja vedenottoa sekä juuriston kasvua ja sitä kautta lisänneen kasvien kasvua.

Kekkilä Organic Growth™ on täysin kasviperäinen luomuviljelyyn soveltuva kiertotalouslannoite, joka on valmistettu ruokatuotannon sivuvirroista.

Tuotteen vastuullisuustekijät

 • Valmistettu Suomessa kotimaisista raaka-aineista.
 • Valmistettu viherkompostista, ei sisällä lisättyä turvetta.
 • Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.
 • Nopeasti uusiutuva kasvusammal parantaa vedenpidätyskykyä.
 • Käyttämämme kasvuturve on RPP-sertifioitua.
 • Pakkaus sisältää kierrätysmuovia ja on 100% kierrätettävä.

Kasvattaminen viljelylaatikoissa: Valitse aurinkoinen paikka. Poista nurmikko tai rikkaruohot ja möyhennä alla oleva maa kuohkeaksi lapiolla. Puiden läheisyydessä voit peittää pohjamaan juurimatolla. Täytä viljelylaatikko Kekkilä Viherkompostimullalla, kastele huolellisesti ja kylvä siemenet tai istuta kasvit. Kastele säännöllisesti koko kesän ajan. Kauden aikaiseen lannoittamiseen sopii veteen sekoitettava luonnonmukainen Kekkilä Kasviravinne. Suosittelemme vaihtamaan viljelylaatikon mullasta vähintään puolet vuosittain. Vanhan mullan voit käyttää muualla puutarhassa.

Puiden ja pensaiden istutus: Kaiva maahan kuoppa, joka on 40–80 senttimetriä syvä ja hiukan syvyyttä leveämpi juuripaakun koosta riippuen. Tyhjennä kuopan pohjalle 1–5 säkkiä Kekkilä Viherkompostimultaa ja sekoita siihen saman verran kasvupaikan alkuperäistä maa-ainesta. Riittävän karkea, sekä uutta multaa että pohjamaata sisältävä multaseos varmistaa juurtumisen istutuskuopan ympäristöön. Jätä kuoppa hieman vajaaksi ja sovita tainta kuoppaan. Taimi tulee oikeaan syvyyteen, kun taimipaakun yläreuna jää hieman maanpintaa korkeammalle. Lisää tai poista multaa tarpeen mukaan. Poista taimiruukku ja asettele taimi kasvupaikalleen. Avaa kiertyneitä juuria varovaisesti ja lisää juuripaakun ympärille multaseosta niin, että taimi pysyy pystyssä. Tiivistä multaa juuripaakun sivuilta jalalla painamalla. Kastele taimia alkuun säännöllisesti. Huomioi, että vettä tulee antaa kerralla runsaasti, että maa kastuisi koko juuriston alueelta.

Kasvuunlähdön jälkeen tehtävään lisälannoitukseen sopii Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ tai Kekkilä Luonnonmukainen puutarhalannoite. Puutarhan yleislannoitukseen suosittelemme keväisin Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitetta ja syksyisin Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitetta.

 • Kasvimaan parannus

  1 sk / m2

 • Viljelylaatikko / lavakaulus

  6 sk

 • Puiden ja hedelmäpuiden istutus

  3-5 sk / puu sekoitettuna pohjamaahan

 • Marja- ja koristepensaiden istutus

  1-2 sk / pensas

 • Mansikkamaan perustaminen

  3-5 sk /m2

 • Nurmikon perustaminen

  3-5 sk / m2

Luomu
Kasviperäinen
Viherkomposti
Juurivoima
Avainlippu

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.